Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dankzij het herstel bereikte het overheidstekort in 2021 uiteindelijk “bijna 7%”, aldus DuSoupt.

Recente economische cijfers bevestigen een sterker dan verwacht herstel. Het overheidstekort van Frankrijk zal uiteindelijk “bijna 7%” bedragen bruto nationaal product In 2021 heeft de gevolmachtigde minister belast met de openbare rekeningen in zondagskrant. Vorig jaar rekende de overheid nog op 8,2%.

Deze verbetering werd toegeschreven aan “beter dan verwachte belastingaangiften” gekoppeld aan een sterker dan verwachte groei en het herstel van de rekeningen sociale zekerheid “Dankzij de hervatting van het dienstverband en het ontvangen van premies”, legt de minister uit. Begin januari, minister van Economische Zaken
Bruno de burgemeester Hij had al geschat dat het begrotingstekort voor 2021 “ruim onder de 8%” van het bbp zou bedragen.

Terug in 2027 naar een tekort van 3% bbp

Olivier Dusuppet herinnert zich ook dat volgens de laatste voorspellingen vanvergetenDe groei zal naar verwachting 6,7% bedragen in 2021, vergeleken met 6,25% volgens de prognose van de regering van september. Het socialezekerheidstekort, “van 40 miljard euro in 2020, zal in 2021 afnemen tot ongeveer 25 miljard. We hadden gerekend op bijna 33 miljard.”

Het staatstekort van zijn kant zal oplopen tot 171 miljard euro, bijna 34,5 miljard euro minder dan onze laatste prognose, verwelkomt nog steeds Olivier Dusupt. Hij voegde eraan toe: “Al deze bewegingen bevestigen onze verwachtingen van een tekort van 5% in 2022 en vervolgens van 3% in 2027”, en legt uit dat de stijging van de rentetarieven de doelstelling van 5% tekort voor dit jaar niet in twijfel trekt.