Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Damesconfectiemerk Don’t Call Me Jennifer, dat 1.112 mensen in dienst heeft, heeft onder curatele gesteld.

Damesconfectiemerk Don’t Call Me Jennifer, dat 1.112 mensen in dienst heeft, heeft onder curatele gesteld.

Confectiemerk voor dameskleding Don’t Call Me Jennifer, dat 1.112 mensen in dienst heeft, heeft onder curatele gesteld vanwege een “plotselinge stijging van de kosten in combinatie met toenemende inflatie” met alle gevolgen van dien voor de koopkracht, aldus een persbericht.

Deze aanvraag, ingediend bij de handelsrechtbank van Bobigny (Seine-Saint-Denis), is “een preventieve maatregel van het bedrijf die ons in staat zal stellen om tijdens de observatieperiode van zes maanden alle mogelijke opties uit te werken om de activiteit van het bedrijf te behouden en banen”, vertelde de algemeen directeur aan AFP. Emmanuel Locati.

Don’t Call Me Jennyfer, opgericht in 1984, heeft 220 winkels in Frankrijk en 80 wereldwijd, en de site en app trekken volgens het bedrijf jaarlijks 10 miljoen unieke bezoekers. In antwoord op een vraag van Agence France-Presse liet het bedrijf weten dat het in 2022 301 miljoen euro aan transactievolume had behaald, maar zijn verliezen niet wilde melden.

Deze surseance van betaling is het gevolg van een ongunstige situatie gekenmerkt door een “indrukwekkende stijging van de kosten” van grondstoffen, arbeid, lonen, energie en huren “evenals een versnellende inflatie”, ontwikkeld door de algemeen directeur. Laatstgenoemde houdt vol: “We moeten bewaken niet verwarren met liquideren.”

Hij is “zelfverzekerd”, zegt dhr. Locati, aangezien het merk “veel troeven heeft om van terug te komen”. “Vandaag zijn we de leiders in Frankrijk in de leeftijdsgroep van 10-19 jaar met een marktaandeel van iets meer dan 10%”, vertelde hij aan AFP.

READ  TotalEnergies kondigt aan dat het heeft ingestemd met de uitvoering van een contract van $ 10 miljard in Irak