Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Cyril Jean, vragen over de held

Cyril Jean, vragen over de held

Een buitengewoon talent, een meteoriet in haar carrière, Ciryl Gane hervat haar carrière deze zaterdag bij UFC Parijs, het eerste evenement in Frankrijk in de geschiedenis van de grote MMA-organisatie, in shock tegen Tai Tuivasa, iets meer dan zeven maanden na verlies tegen Frances Nagano . Een kans om zijn toespraak in twijfel te trekken: heeft Boon Jamin zijn innerlijke vuur om de onbetwiste zwaargewichttitel te veroveren? analyseren.

Het onderwerp ligt gevoelig, dus laten we de basis leggen voor deelname. Ciryl Gane, die zaterdagavond terugkeerde naar de kooi tegen Tai Tuivasa om het eerste evenement in de UFC-geschiedenis in Frankrijk te overtreffen, is een zeldzame vechter. MMA meteoriet. Drie jaar na zijn professionele debuut won “Bon Gamin” de interim-zwaargewichttitel voor de grootste organisatie in het veld, een prestatie die nooit is behaald door een driekleurige vertegenwoordiger in de UFC. Als hij er vervolgens niet in slaagde de onbetwiste titel te winnen tegen kampioen Francis Ngannou, die de eerste nederlaag in zijn carrière leed, dan heeft de MMA-jager al de geschiedenis van zijn sport in ons land gemarkeerd.

>> Volg de wedstrijd Gane-Tuivasa vs UFC Parijs met de RMC Sport Combat Pass

Hij zou de eerste zijn die dit goud om het middel zou kennen. voor altijd. De man in het midden van de eerste UFC Paris poster ook. Talent is onmiskenbaar, zeldzaam, uniek of bijna uniek in zijn categorie, de slagspecialist die uit Muay Thai kwam – na kindervoetbal en basketbal – met opmerkelijke kinetische kwaliteiten die hij wist te benutten. Maar nu gaan we het hebben over de geest. Neem bij een provocerende vraag de tijd om het uit te leggen: heeft Cyril Jane het in zich om een ​​held te zijn? De vriendelijke man uit La Roche-sur-Yon herhaalt het sinds hij deze omgeving betreedt. Hij had zich tijdens zijn jeugd nooit in een gevecht of in de UFC voorgesteld. Hij ziet zichzelf liever op het gras, of banden aan zijn voeten, of op een houten vloer, een grote oranje bal in zijn handen. “Ik heb er nooit van gedroomd om UFC-kampioen te worden”, verzekerde hij eind juni onze microfoon.

Maar hij was zeer bekwaam om niet uit dit beroep te stappen, en de nullen op zijn bankrekening bewijzen dat hij gelijk had. Hij doet dit voor zijn gezin, zijn twee kleine meisjes, om hen te beschermen. Maar in een sport waar koningen en koninginnen vaak van de onderkant van de sociale ladder komen, waar een innerlijk vuur je de extra vonk kan geven die je nodig hebt als je in troebel water bent, kan zo’n benadering ambitie beteugelen? “Op heel hoog niveau kun je er niet zomaar je brood mee verdienen, vindt Francis Ngannou. Je moet ook een passie voor je sport hebben.”

READ  Van Dijk Giroud wordt beschouwd als de zwaarste spits die hij in zijn carrière heeft gezien

Jin heeft zijn legendarische breuk met het MMA-gedoe altijd “kracht” genoemd: “De man die hiervan droomde sinds hij klein was, zo moet hij zichzelf pushen…” “Bon Gamin” is niet gemaakt van de dezelfde metal als enkele van de grootste namen ter wereld. Sportgeschiedenis. “Als ik op Netflix reportages kijk over grote helden, ben ik daar helemaal niet. Of het nu Michael Jordan is of Tony Parker, dat is een heel andere mindset. Daarom houden we van Cyril, dat maakt me niet uit wat Maar het kan een andere kracht zijn. Over deze mensen. Het is iets dat me beschermt.”

Maar andere rondes van spreken in het openbaar roepen vragen op. In juni gaf hij toe dat hij na zijn eerste verlies pas weer volledig aan het trainen was nadat hij de naam van zijn tegenstander en hun gevechtsgeschiedenis officieel had gezien. “Ik heb mijn wortelen vaak nodig, dat klopt.” Een paar dagen geleden vertelde hij op zijn Twitch-kanaal een discussie met zijn coach en manager Fernand Lopez over dit personage: “Het kan me niet schelen.” (Hij die het zegt) ) Wie kan er grappen maken in zijn carrière, een fan daagt hem uit om te kletsen en vraagt ​​hem of hij niet lijkt op Hatem Ben Arfa, een van de grootste verspilde talenten in het Franse voetbal van de laatste jaren. antwoorden? “Mijn woorden, ik moet bekennen dat ik Ben Arfa ben!”

Het vonnis is in een prettige sfeer uitgesproken, maar hij zegt misschien meer dan hij lijkt. Is hij bang om een ​​soortgelijk pad te volgen, ook al heeft hij al meer bereikt in zijn sport dan HBA in zijn land? “Precies. Maar mijn antwoord is: ik denk het niet. Omdat ik goed omringd ben, omdat ik een concurrent ben en omdat het niet precies dezelfde atletische stijl is. Ik denk niet dat ik in die vorm ben . Het is een goede vergelijking in de zin dat het niet belachelijk is. Maar als je goed kijkt, zeg ik het verkeerd.” dat jij hetzelfde doet.”

die afgelopen weken, In een interview op de website van La SueurTerwijl zijn clan uitlegde dat hij zijn eerste miljoen verdiende dankzij het vechten tegen Ngannou, werd hem gevraagd of hij het slachtoffer kon zijn van het “Conor McGregor Syndroom” als hij de andere miljoenen nog verdiende. “Je hebt het al, hij lacht. Het is een baan! Ik hou van mijn baan, maar soms wil je vakantie. Daar, in augustus, wanneer iedereen vertrekt… Als je je week op een maandagochtend begint, is het niet gemakkelijk .” We voelen dat het discours oscilleert aan beide kanten van de draad van zijn mars.

READ  Mauricio Pochettino reageert op zijn afwezigheid in de National Football League Cup

Nadat hij de tijdelijke riem had bemachtigd, begon Jin van zijn bekendheid te genieten. Hij is te zien geweest in verschillende reguliere media, op feesten of evenementen zoals wedstrijden van voetbalsterren voor het goede doel. Niets is natuurlijker: we zouden het allemaal op zijn plaats hebben gedaan, of bijna. “Kunnen we hem dit kwalijk nemen? Als ik mijn leven morgen verander zoals ik het heb veranderd, zal ik misschien zijn techniek verbeteren”, jurylid Taylor Labellos, UFC-vechter, RMC Sport-adviseur en Gane-partner in de MMA Factory-sportschool. Het had erger kunnen zijn.” in Rocky IIIMickey, de coach van de kampioen bokser, sprak een zin uit die legendarisch werd: “Het ergste dat een bokser kan overkomen, is je overkomen. Je hebt jezelf opgewaardeerd!”

Je moet weten hoe je jezelf pijn kunt doen, zelfs meer dan normaal, om hier uit te komen. Maar bovenal is dit niet eenvoudig. In het midden, en zelfs onder mensen die hem goed kennen, gaan sommigen zelfs zo ver te geloven dat hij zijn carrière zou kunnen stoppen in het geval van een tweede opeenvolgende nederlaag tegen Toivasa. Hij had de hypothese al met de rug van zijn hand verworpen. Maar verliezen van de Australiër zou hem een ​​aantal verdiepingen naar beneden sturen in de titelrace. En als we de man horen die al en logisch geïnteresseerd is in aspecten van zijn bedrijf, bijvoorbeeld een investering in de Franse organisatie MMA Ares opgericht door Lopez, vragen we ons af wat dat met hem gaat doen…

“Op een gegeven moment, heel snel, zal ik proberen iets anders te doen, verkondigt hij. Ten eerste wil ik geweldige dingen doen in deze sport. En er is het geld dat daarmee gepaard gaat. Maar als ik het doel of Ik zal ervoor zorgen dat ik niet in staat zal zijn om dingen voor elkaar te krijgen. Terug in de kooi en mensen weten dat je weer gaat verliezen, het is slecht, tenzij je in de problemen zit met geld omdat je het verknald hebt. Ik niet te verspillend, dus ik denk niet dat ik zo zou zijn.”

In haar laatste interview met RMC Sport, een paar weken geleden, probeerden we haar te imponeren met dit onderwerp. En laat de paarden veel meer. “Ik ben een concurrent en ik wil winnen. En ik wil de top bereiken. Ik wil de geschiedenis en mijn sport herinneren en het gevoel hebben dat ik helemaal ben gekomen. Ik zeg niet tegen mezelf dat ik nog steeds onder mijn voeten. Maximaliseer je potentieel. We werken er nog steeds aan en doen het beter. (…) Ik wil wereldkampioen worden! Ik wil de beste zijn in mijn sport! Ik wil iedereen verslaan, want mensen zeggen dat ik de sterkste man ter wereld ben. Op papier is het prachtig. Op straat, persoonlijk, zal het niets veranderen. Nooit. Maar we kunnen wel zeggen dat ik graag een rapport zou willen hebben aan het eind van mijn carrière met prachtige foto’s die ik aan mijn kinderen kan laten zien, zodat ze tegen zichzelf kunnen zeggen: “Het is zo zwaar wat hij deed, mijn liefste.”

READ  Landrecies blijft het in 2023 nieuw leven inblazen

De retoriek is veranderd, het is diepgaander geworden in woorden. Het waren ook de gevolgen van deze eerste nederlaag die hem “sorry” bezorgden, direct na het gevecht voor de camera gericht tot zijn familie en kort daarna tranen. Er was een klik, analyseert Alpha Cissokho, MMA-vechter en Gane’s sparringpartner. Het was de nederlaag tegen Ngannou die hem hongeriger maakte. Voor Ngannou was ik bij hem in Los Angeles en de laatste baas van zijn videogame zag hem. De Door verlies wilde hij zijn geluk nog een keer proberen. Nog een en verder gaan. Verliezen kan in die zin goed voor hem zijn en ik denk dat die film hem dat vertelde. Hij had het niet eerder, maar nu wel. Hij komt. En wij’ Ik zie hem zaterdag met wat hij hierna zegt. Zijn overwinning.’

Onlangs maakte Jin duidelijk dat hij niet veel meer wraak wil nemen op de Kameroener – wiens toekomst in de UFC onduidelijk blijft – omdat hij “doorgaat”. Maar hij gaf de afgelopen dagen in een persconferentie aan dat hij een nieuwe kans wilde om de titel zo snel mogelijk te pakken. Zal hij zo ver gaan om Ngannou (die in de kamer zal zijn) uit te dagen op de microfoon als hij Tuivasa verslaat? Het is niet zijn specialiteit maar de nieuwe “goede jongen” weet beter dan wij wat hij moet doen. Op 32-jarige leeftijd en met slechts vier jaar professionele MMA, heeft Gane nog steeds veel op zijn naam staan. Zeker in de categorie waar leeftijd de minst beperkende factor is. Maar wil hij zichzelf echt pijn doen voor de onbetwiste UFC-riemtrofee? Begin reactie zaterdag.