Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Crediteuren en banken hebben gezamenlijk een herfinancieringsaanbod gedaan

Crediteuren en banken hebben gezamenlijk een herfinancieringsaanbod gedaan

Schuldeisers en banken van de in moeilijkheden verkerende Franse IT-gigant Atos hebben een gezamenlijk aanbod gestuurd om de financiering te herstellen van de groep, die gebukt gaat onder grote schulden en geen nieuwe middelen heeft om zijn activiteiten op peil te houden, zo maakte Agence France-Presse zaterdag (4 mei) bekend. Een bron die dicht bij het onderwerp staat.

Het bedrijf, dat deze zomer een van de technologische pijlers van de Spelen van Parijs moet zijn, maakte maandag bekend dat het 1,1 miljard euro aan liquiditeit nodig heeft voor zijn activiteiten in 2024-2025 en zijn totale schuld met 3,2 miljard euro wil verminderen. ongeveer 5 miljard.

Atos heeft vrijdag 3 mei als deadline gesteld waarop zijn schuldeisers herfinancieringsvoorstellen moeten indienen. “Banken en obligatiehouders [créanciers] Maak een gezamenlijke presentatie »Een bron dicht bij de obligatiehouders van Athos vertelde AFP en voegde eraan toe dat ze… “Ik heb de groep gesteund en van de nodige liquiditeit voorzien.”.

Lees ook | Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Atos: De staat biedt aan om de meest gevoelige activiteiten te kopen, van supercomputers tot militaire technologieën

Een intentieverklaring van de staat

Volgens dezelfde bron gaat het om een ​​gezamenlijk voorstel “Het kan heel compatibel zijn.” Met toegang tot een eventuele referentie-investeerder “Het maakt deel uit van de presentatie van de schuldeisers.”. Er zijn nog geen verdere details over dit aanbod bekendgemaakt. AFP reageerde niet onmiddellijk op Atos.

Het land uitte zich in het weekend van 27 en 28 april door een intentieverklaring naar de groep te sturen, waarin het zijn belangstelling voor zijn soevereine activiteiten aangaf, een initiatief dat Atos naar eigen zeggen verwelkomde. “tevredenheid”.

De activiteiten waarop de uitvoerende macht zich richt, hebben onder meer betrekking op supercomputers die worden gebruikt in producten voor nucleaire afschrikking en cyberbeveiliging. Bercy merkte ook op dat de regering andere Franse actoren wil overtuigen om haar aanpak over te nemen.

READ  Pas op voor berichten die u vertellen dat uw CPF bijna verloopt

Zijn oproep werd gehoord door het Franse data-analysebedrijf ChapsVision, dat zei geïnteresseerd te zijn in enkele van de activiteiten waarop de staat zich richt, met name de MCS-afdeling die bijvoorbeeld het netwerk van het beveiligingscommunicatiesysteem aan boord van de Dassault Rafale omvat. vliegtuigen. F4-vliegtuigen. Dinsdag gaf Thales ook aan dat dezelfde activiteiten hem zouden kunnen interesseren.

De wereld met Agence France-Presse

Hergebruik deze inhoud