Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Creativiteit zal dagenlang niet van de grond komen

Tijdens de laatste test van de Ingenuity-rotor, die bladen draaide met 2400 tpm, deed zich een anomalie voor die NASA dwong de vlucht uit te stellen.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] 10 dingen die u moet weten over doorzettingsvermogen en creativiteit
Ontdek het resultaat van de tweejarige missie onder toezicht van NASA: maart 2020!

Na onderzoek om teleurstelling te diagnosticeren die zich voordeed (zie details in het artikel hieronder) tijdens een spintest van creativiteitsmessen op 9 april 49e Mars dag Bepaling (In het licht van de voorlopig geplande start op 11 april), de NASA Hij besloot dat een update van de vluchtbesturingssoftware nodig was. Mogelijke “kleine” verandering, zegt het ruimteagentschap.

“Tijdens het live ontwikkelen van een nieuwe softwarewijziging, zal het enige tijd duren om het uploaden naar Ingenuity te valideren en te voltooien.” Vlaggen Jet Propulsion Laboratory​ Het is slechts een verhaal van dagen, tot een week (weken). Geduld.

Ondertussen alle vitale functies van de drone-helikopter die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de eerste gecontroleerde vlucht in de geschiedenis op een andere “stabiele” planeet in dit stadium. Het onderzoek is aan de gang.

“Het is niet verwonderlijk dat een dergelijk technisch aanbod voor uitdagingen staat die in realtime moeten worden aangepakt.” NASA legt uit.

Maart: Waarom werd de Ingenuity-reis vertraagd?

Artikel door Remy Decor Gepubliceerd op 12 april 2021

Dat was oorspronkelijk gepland voor dit weekend Tactiek demonstratietrip Uitgesteld tot 14 april. NASA heeft deze vlucht, die als historisch kan worden omschreven, vertraagd vanwege A. afwijking Het gebeurde tijdens de laatste test om messen te zienhelikopter Hij draait met ongeveer 2.400 tpm. Zoals NASA uitlegde in zijn persbericht, tijdens deze grote rotatietest SnelheidDeze laatste verviel eerder dan verwacht door een storing tijdens de overgang van pre-flight mode naar flight mode voor de boordcomputer. Creativiteit ging naar veiligheid. Veiligheidsactie ” Veilige modus Gemeenschappelijk voor de meeste ruimtesystemen om crashes of andere storingen te voorkomen die worden toegevoegd door het domino-effect.

READ  Dinsdag zal een krachtige zonnestorm de aarde treffen: er worden nieuwe G2-geomagnetische stormen verwacht

In volharding droeg de helikopter alles wat hij had TelemetrieWat grondwaarnemers in staat zou moeten stellen om precies te begrijpen wat er is gebeurd.

Steeds langere en langere reizen

Tijdens deze eerste reis, slimheid Het moet drie kleine meters boven de startzone uitstijgen en ongeveer 40 seconden op die hoogte blijven voordat het raakt. Als die eerste vlucht goed verloopt, zou de onbemande helikopter begin mei nog vier vluchten kunnen maken. Op de tweede en derde reis zou het ambitieuzer moeten zijn en tot vijf meter klimmen en ongeveer 50 meter stroomafwaarts van zijn positie bewegen, dat wil zeggen, weg van doorzettingsvermogen om elk risico van een onbedoelde botsing te vermijden.

Met de laatste twee pogingen plande NASA reizen die ambitieuzer en zelfs avontuurlijker waren, maar zonder duidelijke doelen te stellen Ding Reistijd en vluchtdekking. Merk op dat door een communicatietijd van enkele minuten tussen de twee planeten, creativiteit niet op afstand kan worden bestuurd. De verschillende vliegprogramma’s zijn op de computer van de helikopter geïnstalleerd, maar NASA kan ze indien nodig en op elk moment bijwerken.

Deze extra reizen zijn onderhevig aan de goede werking van Zonnepaneel En binnenverwarming voor creativiteit, wat garant staat weerstand De kou van de elektronica aan boord, aangezien de temperaturen kunnen dalen tot -90 Graden Celsius De nacht. Tot op heden was de laagste temperatuur gemeten door persistentie -83 ° C.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?