Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Creativiteit, de onverwoestbare Mars-helikopter

Creativiteit, de onverwoestbare Mars-helikopter

Wij dachten dat hij verdwaald was. De Mars Ingenuity-helikopter, die in april 2021 met de Perseverance-rover naar de oppervlakte van de Rode Planeet werd gedropt, bleef 52 minuten na de lancering stil.H Het proces vindt plaats op 26 april en duurt drieënzestig dagen. Op 30 juni maakte NASA bekend dat het de kleine machine, die nog geen 2 kilogram weegt en niet meer dan 50 centimeter hoog is, op de geplande locatie had gevonden. De “verdwijning” was alleen te wijten aan een probleem met de communicatie met de rover, vanwege de verhoogde reliëfs eromheen waardoor de antennes niet konden communiceren. Het was genoeg voor Perseverance om een ​​beetje te bewegen zodat de twee machines elkaar weer konden inhalen! En dit avontuur, dat volgens zelfs de meest optimistische mensen van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie kortstondig had moeten zijn, kon doorgaan.

Lees het verhaal: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees De Perseverance-rover verkent het verleden van Mars

Creativiteit heeft haar oorspronkelijke missie, die dertig dagen zou duren, twee jaar overleefdDeze projectleider, Joshua Anderson, vat het samen. En voor zover wij weten is hij nog steeds in goede staat! Ook al brengt elke reis voortaan steeds meer gevaren met zich mee. » In feite is het niet alleen de tijd die je op Mars doorbrengt die de minihelikopter tot het uiterste drijft. Het bevindt zich nu in een compleet andere omgeving dan waarvoor het is ontworpen.

Aanvankelijk was creativiteit slechts een nevenmissie. Een kleine bonus werd letterlijk aan een kabel opgehangen voor de ambitieuze en majestueuze rover Perseverance. “Het was een heel klein team van twintig mensen.Farah Alipay, een ingenieur bij het Jet Propulsion Laboratory, die bij beide projecten betrokken was, herinnert zich dit nog. Het is een compleet andere manier van werken: minder papierwerk, minder besluitvorming en meer plezier! De indruk van een team van menselijke grootte, ook al zaten we midden in een pandemie en ontmoette ik mijn teamgenoten voor het grootste deel pas veel later! »

Technologie demonstratie

Farah Alibay arriveerde laat bij het innovatieproject en was verantwoordelijk voor de coördinatie van de helikopter met de rover. En nadat de twee voertuigen zes maanden geleden miljoenen kilometers hadden afgelegd, was de uitdaging om de relatie tussen hen tot op de dichtstbijzijnde centimeter te beheren, zodat deze hun eerste stappen op Mars niet hinderde. Zodra de Ingenuity-software aan de onderkant van de rover was bevestigd, moest deze voorzichtig op de grond worden geplaatst, waarna Perseverance zich verplaatste om hem volledig los te maken.

READ  AI ontdekte 301 exoplaneten

Toen deze prestatie eenmaal was behaald, organiseerde het team de eerste vijf vluchten van Ingenuity, in overeenstemming met zijn missie. De belangrijkste vraag was of het mogelijk zou zijn om met een helikopter op Mars te vliegen. Bovenal een technologische presentatie, onafhankelijk van de wetenschappelijke missie. Nadat ze dit doel met vlag en wimpel hadden bereikt, wilden de ingenieurs zien hoe ver de Ingenuity-technologie kon gaan: je kunt niet elke dag met een vliegmachine op Mars werken!

Je hebt 57,25% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.