Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid19. Laag calvado-infectiepercentage: waar verspreidt het virus zich?

De circulatie van COVID-19 in Calvados loopt terug maar blijft sterk aanwezig. (© Geodes)

19 mei 2021 wordt lang verwacht door bars, restaurants, winkels en natuurlijk door klanten komt over een paar dagen. Wat is de status van de Covid-19-epidemie in Noord-Amerika? Calvados ? Hoe verspreidt het virus zich in gemeenten?

De incidentie blijft afnemen

Sinds 12 april daalt het besmettingspercentage van de afdeling gestaag, onder het landelijk gemiddelde. In Calvados, voor de week 6 tot 12 mei, was dat 163,7 (165,8 in Frankrijk). Vanaf 5 mei is het 200.

Initiële verwijderingsmaatregelen, waaronder het einde van de 10 kilometer lange oceaan, hebben deze vermindering van het virus niet verstoord. Gaat hetzelfde gebeuren met de opening van terrassen en winkels?

Om het besmettingspercentage in uw gemeente te achterhalen, kunt u klikken op deze link.


Volgens gegevens van Public Health France zit de Britse variant nog steeds erg in het departement (meer dan 65%). Vervolgens komen de “ongedefinieerde variabelen” (meer dan 25%). De klassieke soort is in de minderheid (meer dan 4%).

En het aantal ziekenhuisopnames neemt af

Ook het aantal ziekenhuisopnames vanwege COVID-19 in Calvados neemt af. Per 15 mei zijn 216 mensen in het ziekenhuis opgenomen, van wie er 14 in de afgelopen 24 uur zijn opgenomen. Onder hen bevinden zich 37 op verschillende intensive care-afdelingen.

Een week geleden, op 8 mei, werden 237 mensen in het ziekenhuis opgenomen, van wie 48 op de intensive care

Bedenk dat sinds 1 maart 2021 569 mensen zijn overleden met de diagnose COVID-19 in Calvados.