Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid: Waarom is China niet bang voor een nieuwe opleving van de vervuiling, ondanks het nieuwe maanjaar en de waarschuwingen van de WHO?

Een grote heropleving van de COVID-19-epidemie in China in de komende twee tot drie maanden is erg klein omdat 80% van de bevolking al besmet is met SARS-Cov-2, zei de hoofdepidemioloog zaterdag vanuit China. Centrum voor ziektebestrijding en -preventie (CDC), Wu Zunyou.

L’Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) In de loop van de week gaven ze aan bang te zijn voor een uitbraak van een epidemie in het land China met de Het nieuwe jaar maan. Voor het eerst sinds 2020 ging dit nieuwe jaar, dat officieel op zaterdag begint, niet gepaard met bewegingsbeperkingen nadat de Chinese autoriteiten “Nul COVID” -beleid. Massale verplaatsingen tijdens de huidige nieuwe maanjaarperiode kunnen leiden tot een uitbraak Epidemieen toenemende gevalleninfecties In sommige gebieden, maar sec mysterieus van COVID-19 Wu Zunyou benadrukte op het sociale netwerk Weibo dat het op korte termijn onwaarschijnlijk is.

Lees ook:
Covid: China meldt 60.000 doden sinds 8 december

60.000 doden in iets meer dan een maand

China zei donderdag dat het de piek van de epidemische golf was gepasseerd en dat tussen 8 december en 12 januari bijna 60.000 met de ziekte besmette mensen in ziekenhuizen waren overleden. Sommige experts beweren echter dat dit laatste cijfer sterk wordt onderschat, aangezien mensen die thuis stierven buiten de telling werden gehouden, en veel artsen aangaven dat ze werden ontmoedigd om COVID-19 als doodsoorzaak te vermelden in patiëntenverklaringen.

READ  Covid: WHO garandeert nieuwe variant momenteel alleen voor 'milde vormen'