Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-tekens in Bretagne. Lagere incidentie en goed resultaat in Finistere

Twee nieuws over sarin op 12 april: het lage besmettingspercentage in Bretagne en het laagste niveau van Covid in Frankrijk werd geregistreerd in Finistère. Het is te vroeg om de barrièrebewegingen te negeren, vanwege de daling van het aanbod tijdens het paasweekend. gegevens

Volgens het regionale gezondheidsagentschap “Als de infectiegraad iets afneemt, is het aantal nieuwe gevallen binnen 48 uur bijzonder hoog

  • Bretagne registreerde de afgelopen 72 uur nog eens 2.245 positieve gevallen.
  • De incidentie is nu 181 gevallen per 100.000 inwoners (-2,8 punten) regionaal met een positief percentage van 6,1%.
  • Het besmettingspercentage daalde met -26 punten in 5 dagen in Bretagne.

Voor ARS moet worden opgemerkt dat de verandering in de incidentie (berekend over 7 opeenvolgende dagen) rekening moet houden met de sterke afname van de screeningactiviteit op een feestdag op maandag 5 april (Pasen).) Het besmettingspercentage wordt niet langer beïnvloed door de afname van het aantal testen vanaf donderdag 15 april.

Hier is de evolutie van de incidentie in Bretagne

► Ziekenhuizen zijn meer dan ooit gespannen

Een belangrijk percentage voor het volgen van de evolutie van de epidemie is de verzadigingsgraad van ziekenhuizen. Dit is het punt volgens de dienst voor ziekenhuizen in Bretagne.

Het verzadigingsniveau overschrijdt het niveau dat wordt bereikt wanneer de tweede opsluiting wordt aangekondigd.

► Aantal gevallen in Bretagne

Bretagne registreerde de afgelopen 72 uur nog eens 2.245 positieve gevallen.

► Sterfgevallen in ziekenhuizen en verpleeghuizen in Bretagne.

Op vrijdag 9 april bereikte het dodental door Covid 1.374 patiënten in ziekenhuizen in Bretagne en 332 patiënten in verpleeghuizen in de regio.

READ  RTL Today - Een jonge vrouw getuigt: 'Het Covid-vaccin heeft mijn leven verpest'

Covid-vaccin in Bretagne

De entdynamiek moet hier voor de regio worden gevolgd. In Bretagne is op maandag 4 januari de vaccinatiecampagne Covid-19 van start gegaan.

► in Frankrijk

Het directoraat-generaal Gezondheid werkt de gegevens op nationaal niveau bij over de evolutie van de Coronavirus-infectie. De onderstaande grafiek vergelijkt bevestigde gevallen in verschillende Franse regio’s, maar ook in het buitenland.

Gebruik opties op de kaart om details te verfijnen.

Lees verder over deze onderwerpen