Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

COVID-19 wordt niet overgedragen via besmette oppervlakken: waarom?

COVID-19 wordt niet overgedragen via besmette oppervlakken: waarom?

sinds het begin EpidemieEn de Het is algemeen aanvaard Dat het virus enerzijds wordt overgedragen door houdingen (hoesten, niezen, lachen …), en anderzijds door besmette oppervlakken (creditcardterminal, handgrepen dragen, Dingen…). Om te beschermen tegen de eerste manier van verzenden, wordt het .-bestand een masker dragen Het kwam binnen en zelfs buiten veel voor tijdens het hoogtepunt van de verspreiding van het virus.

Ter bescherming tegen type 2 vervuiling is het gebruik van: gelei Het wordt sterk aanbevolen om de handen te wassen met alcoholisch water of regelmatig gedurende de dag. Inderdaad, sinds het begin van de epidemie, Analytics Laat zien dat het virus intact kan blijven oppervlakken Voor 28 dagen! Echter, volgens een recente studie gepubliceerd in het tijdschrift ACS Centrale Wetenschapblijkt dat deze wijze van overdracht niet voldoende is om infectie bij mensen te veroorzaken.

Mucine, een beschermend eiwit

De uitleg zal komen van eiwit Het is aanwezig in onze postilions en wordt mucine genoemd. Onze slijmvliezen produceren slijm. Zijn functie is om de slijmvliezen vochtig te houden, zoals a smeermiddel. Het heeft ook de rol om ons lichaam te beschermen tegen factoren pathogenen. Door eraan gehecht te raken, voorkomt het dat ze onze cellen binnendringen. voor het geval dat Coronavirusmucine heeft de eigenschap zichzelf te binden aan het spike-eiwit. Wanneer dit wordt gemaskeerd, kan het virus de cellen niet binnendringen.

Niet-verontreinigde oppervlakken

Wanneer een besmette persoon druppelt, bevatten de druppeltjes bijgevolg een virus omgeven door mucine. Wanneer deze zich op oppervlakken bezinken, verdampt het water binnen enkele minuten en is de binding tussen virus- en mucinedeeltjes sterker. Dat is waarom de verstuiver werd opgehangen inlucht Nog steeds goed gehydrateerd, het is veel besmettelijker dan Klik Het werd enige tijd op de oppervlakken afgezet en gedroogd.

READ  Seizoensgriep: Ile-de-France overschrijdt ook de epidemische drempel

Waarom leidden eerdere onderzoeken naar de besmettingssterkte van SARS-CoV-2 afgezet op oppervlakken niet tot deze conclusie? Omdat ze de overleving van het virus vaak alleen bestudeerden, zonder in situaties rekening te houden met zijn omgeving.

Deze ontdekking zou ook nieuwe elementen kunnen toevoegen aan een zeer mysterieus aspect van het virus: waarom sommige mensen lijden aan een ernstige vorm van de ziekte en anderen. Geen zichtbare symptomen ? De kwaliteit van de mucines in onze slijmvliezen hangt af van onze gezondheid en voeding. Mensen met slijm van goede kwaliteit zijn mogelijk beter in staat om te voorkomen dat het virus het lichaam binnendringt, terwijl mensen met slijm van lagere kwaliteit dit mogelijk niet kunnen, waardoor grotere hoeveelheden virus het lichaam kunnen binnendringen.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?