Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

COVID-19: volgens een onderzoek is een deel van de bevolking vatbaarder voor ernstige vormen

Twee jaar lang blijft de Covid-19-pandemie de planeet schudden. De afgelopen maanden is een deel van de bevolking ingeënt, terwijl antivirale middelen in opkomst zijn. Maar het virus, waarvan een nieuwe golf in Europa lijkt te zijn begonnen, verbergt nog veel mysteries. Onder hen werd iedereen blootgesteld aan de ziekte.

Volgens onderzoekers van de Universiteit van Oxford is hun werk op donderdag 4 november gepubliceerd in het tijdschrift natuurlijke genetica, zou het gen de oorzaak kunnen zijn van het verhoogde risico op ernstige vormen en overlijden van een deel van de bevolking. Dit is LZTFL1, naar de wetenschappelijke naam.

Volgens de auteurs van deze studie zal dit extra risico echter niet de hele bevolking op dezelfde manier treffen. Omdat dit gen aanwezig zal zijn bij 60% van de mensen van Zuid-Aziatische afkomst, in tegenstelling tot 15% van de mensen van Europese afkomst. het verschil “Dat verklaart deels het aanhoudend hoge sterftecijfer in dit deel van de Britse bevolking”.

Dit verhoogde risico kan echter worden gecompenseerd door vaccinatie. Volgens professor James Davies, een van de onderzoeksdirecteuren, een zwak deel van de bevolking “moet worden afgeschaft” Dankzij het vaccin volgens de opmerkingen die je hebt gemaakt Sky News. Volgens hem staat deze ontdekking nog steeds ‘Een belangrijke stap vooruit’de weg vrijmaakt voor meer gerichte therapieën.

READ  De vijf stadia van maagkanker