Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: Nederland kondigt sluiting basisscholen aan

Covid-19: Nederland kondigt sluiting basisscholen aan


LMinister-president Mark Rutte maakte dinsdag 14 december bekend dat hij volgende week de basisscholen sluit en de huidige gezondheidsbeperkingen verlengt tot 14 januari vanwege de nieuwe Omicron-variant. Mark zei dat de scholen vanaf 20 december, een week voor het begin van de kerstvakantie, gesloten zullen zijn, omdat kinderen, als de Covid-19-cijfers hoog zijn, oudere familieleden kunnen treffen. Rutte op persconferentie in Den Haag

“Dit is niet het goede nieuws dat we hadden verwacht nu Kerstmis nadert. Maar het is niet verrassend. We kunnen het signaal met betrekking tot de Omicron-variant niet negeren”, vervolgde hij. De regering verlengt de gezondheidsbeperkingen tot 14 januari.

Burgers mogen maar vier gasten in huis hebben. De maatregelen zijn vanaf 28 november voor een eerste periode van drie weken ingegaan. Gezondheidsfunctionarissen zeiden dinsdag dat het hoogste aantal gevallen van coronavirus onder basisschoolleerlingen is. De regering besloot de scholen te sluiten omdat “er ernstige zorgen zijn over de opkomst van de Omicron-variant, die zich snel verspreidt”.

Lees verderOmicron: Goed en minder goed nieuws

Sanitaire beperkingen aan de basis van veel rellen

“Omdat de kerstvakantie dit jaar direct op Kerstmis begint, kunnen kinderen onbewust hun oudere familieleden besmetten, waardoor ziekenhuizen meer onder druk komen te staan”, zei de regering in een verklaring. Door de Nederlandse overheid opgelegde gezondheidsbeperkingen werden steeds minder populair en er braken in november meerdere nachten rellen uit in onder meer Rotterdam en Den Haag.

Lees verderAnti-Covid-vaccin en de Omicron-variant: waarom een ​​boosterdosis nodig is

READ  De Koning der Nederlanden vergeet social distance weer