Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

COVID-19: Moeten we op onze hoede zijn voor de nieuwe XE-variant?

COVID-19: Moeten we op onze hoede zijn voor de nieuwe XE-variant?

primair
In Nieuw-Zeeland is een nieuwe XE-variant ontdekt. Twee kinderen onder de negen jaar stierven.

Ook als de beperkende maatregelen in Europa worden opgeheven, blijft het virus zich dankzij de nieuwe varianten verspreiden. De XE-variant is een mengsel van twee stammen van Omicron (BA.1 en BA.2) die volgens de Wereldgezondheidsorganisatie “10% besmettelijker” zijn dan BA.2. Dat laatste is al wijdverbreid: het VK heeft meer dan duizend gevallen gemeld, Canada wordt ook getroffen, net als Japan.

Het heden is nu aan de andere kant van de wereld

Nieuw-Zeeland heeft zojuist zijn eerste geval van de XE-variant op zaterdag 23 april geformaliseerd. Een ‘geïmporteerde’ koffer door een reiziger uit Europa die op 19 april in het land arriveerde voordat hij op 20 april (positief) werd getest.

“XE verspreidt zich wereldwijd en zou naar verwachting Nieuw-Zeeland niet bereiken”, zei het Nieuw-Zeelandse ministerie van Volksgezondheid in een verklaring.

Kinderen zijn ook slachtoffers

55 reizigers die positief getest zijn op het virus zitten momenteel in isolatie, volgens een artikel gepubliceerd door onafhankelijk. In het land zijn zaterdag bijna 8.000 gevallen geconstateerd, maar ook 19 doden in de afgelopen zeven dagen. Erger nog, twee kinderen onder de negen jaar stierven als gevolg van hun besmetting.

READ  Video's / Haute-Savoie. Sterke wind, watersporters verdoofden het meer van Annecy