Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19 in Occitanie: het besmettingspercentage explodeert overal in de regio en de ARS lanceert een nieuwe oproep aan de bevolking

primair
De deltavariant is inmiddels wijdverbreid in de regio. ARS roept iedereen op om “verantwoordelijkheid te nemen”.

De incidentie is vier keer hoger dan de alarmlimiet. In de ochtend van vrijdag 23 juli lanceerde de ARS een wake-up call in de regio Occitanie. “De situatie blijft snel verslechteren in alle gouvernementen van de regio”, aldus het agentschap. Het besmettingspercentage is in één week al verdrievoudigd: “Het is nu meer dan 200 boven het regionale gemiddelde en het aantal ziekenhuisopnames neemt nu toe.”

De deltavariant heeft zich verspreid over de regio en is nu dominant. “Ieder van ons moet zijn verantwoordelijkheid nemen door de gebaren van de barrière te respecteren, door een masker te dragen wanneer dit verplicht of aanbevolen is, door hem te testen in geval van twijfel of symptomen, door strikte isolatie te respecteren in VervuilingsgevallenOok sportevenementen worden gealarmeerd, waar “voornamelijk vervuilingen optreden”.

4 keer de waarschuwingslimiet

Indicatoren voor het monitoren van de epidemie: “Het infectiepercentage is in Occitanie de afgelopen zeven dagen aanzienlijk gestegen van 74
per 100.000 inwoners tot 228 per 100.000 inwoners in het regionale gemiddelde, meer dan 4 keer de alarmdrempel.”

Volgens de ARS zijn jongere inwoners de eersten die door de pandemie worden getroffen. De incidentie onder jongeren is momenteel 651 per 100.000 “een stijging van 168% in één week en een niveau gelijk aan 13 keer de alarmdrempel”. Oudere leeftijdsgroepen worden nu zwaar getroffen, met een toename van “meer dan 200% in één week voor de bevolking ouder dan 65 jaar”.

“De instroom van nieuwe ziekenhuisopnames verdrievoudigde in 15 dagen, zowel voor conventionele ziekenhuisopnames (90 per week versus 30 per week 15 dagen geleden) als voor intensive care (30 per week versus minder dan 10 per week. 15 dagen geleden)”, concludeert AR’s.

READ  Wat vind jij van de toekomst van onze media?