Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

COVID-19. In China is het aantal gevallen ongekend hoog

Het dagelijkse aantal gevallen van covid-19 Ik heb een nieuw record bereikt In China, Op donderdag 24 november 2022 hebben de autoriteiten aangekondigd dat ze proberen te stoppen verspreiding van het virus Door strikte lockdowns, massatesten en reisbeperkingen in te voeren.

Het vorige record was in april

China noteerde woensdag 31.444 nieuwe binnenlandse gevallen, waarvan 27.517 asymptomatisch waren, aldus het Chinese ministerie van Volksgezondheid.

Deze nieuwe cijfers zijn hoger dan de 29.317 lokale infecties die medio april werden geregistreerd, toen Shanghai – de op twee na dichtstbevolkte stad ter wereld – werd afgesloten en de inwoners moeite hadden om voedsel te kopen en toegang te krijgen tot medische zorg.

Opsluiting en strikte quarantaine

China, met een bevolking van 1,4 miljard, is ’s werelds enige grote economie die nog steeds probeert de verspreiding van het virus in het land tegen te gaan, hele steden af ​​te sluiten en contacten van geïnfecteerde patiënten onder strikte quarantaine te plaatsen.

De afgelopen dagen is de Chinese hoofdstad getuige geweest van een ongekende uitbraak sinds het begin van de COVID-19-epidemie. Tientallen woongebouwen zijn gereserveerd en bedrijven circuleren werken op afstand.

1.500 gevallen in Peking

Woensdag kondigde de stad Peking bijna 1.500 nieuwe positieve gevallen aan (de overgrote meerderheid asymptomatisch) voor een bevolking van 22 miljoen. Een ongekend niveau in de hoofdstad sinds het begin van de pandemie, maar het blijft naar internationale maatstaven erg laag.

Scholen, restaurants en bedrijven gingen weer dicht uit angst voor quarantaine: een groot deel van de bevolking van Peking is nu mentaal uitgeput door deze vaak vage en wisselende beperkingen waarvan de duur niet van tevoren is aangekondigd.

READ  Collectieve en gekozen functionarissen zijn het eens over het principe van onderhandeling