Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: Het virus overleeft bij bepaalde rassen dagenlang

Covid-19: Het virus overleeft bij bepaalde rassen dagenlang

Covid-19: Het virus overleeft bij bepaalde rassen dagenlang
Het risico op besmetting is echter nog steeds laag. © Adobe Stock

Het was een voorzorgsmaatregel aan het begin van de epidemie: boodschappen verluchten of plastic verpakkingen steriliseren. Moeten we op onze hoede zijn voor het virus op voedsel en verpakkingen? Wat is het echte gevaar?

Appels, kazen, charcuterie: overal wordt getest op het virus

Het Britse agentschap voor voedselveiligheid, de Food Standards Agency, wilde de aanwezigheid van het Covid-virus op voedsel en voedselverpakkingen beoordelen. Wetenschappers zochten naar effecten van Covid op:

  • totVerkoop van groenten in bulk en zonder verpakking (broccoli, paprika’s, appels, bessen, enz.),
  • filiaal Verse producten (kaas en gebak),
  • filiaal Verpakking (dienbladen, plastic flessen, aluminium blikjes, drankblikjes, enz.).

Charcuterie herbergt het virus al lang

virus heeft het Hij overleefde enkele dagen op de kaas Cheddar kaas en varkensvlees Gekocht door de snit. Wetenschappers merken op dat het virus vooral dol is op charcuterie. Ze halen een eerder onderzoek aan waaruit dat bleek Covid is overlevenTerwijl 231 dagen op bewerkt vlees (spek en ham). “Dit soort bereid voedsel bevat veel verzadigd vet, eiwit en vocht, wat een mogelijke infectie met SARS-CoV-2 kan verlengen”, legden ze uit.

Het virus overleeft niet lang op fruit of brood

op de vrucht Het virus verdwijnt snel Binnen 60 minuten na besmetting. Britse wetenschappers verwijzen naar de beschermende rol van flavonoïden, Ze zitten bijvoorbeeld van nature op appels. Evenzo blijft Covid niet lang thuis brood. Wetenschappers zijn gerustgesteld dat de gemeten niveaus van Sars-CoV-2 in één dag met meer dan 90% zijn gedaald. hetzelfde erin gebak Waar Covid-19 met 99% afneemt in 16 tot 24 uur.

READ  “Door een derde dosis toe te dienen, kan de immuniteit tegen de deltavariant met zo’n 86% worden verbeterd”, bevestigt de immunoloog.

Moeten we op onze hoede zijn voor voedselverpakkingen?

Binnen 24 uur daalt de aanwezigheid van het covid-virus op voedselpakketten drastisch. Bovendien is de Het risico van virusbesmetting via voedsel of relatief voedselverpakkingen zwak In vergelijking met andere infectiebronnen wijzen de wetenschappers erop. Het British Food Safety Agency schrijft dat “er zou moeten zijn Pech hebben” om besmet te zijn op deze manier.

Bron: British Food Safety Agency, Agentschap voor voedselnormen