Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

COVID-19: Heeft u in 2021 op afstand gewerkt? We leggen uit hoe u kosten kunt aftrekken van uw belastingen

De Algemene Directie Overheidsfinanciën (DGFiP) heeft in een persbericht van woensdag 9 maart de hernieuwing aangekondigd van een uitzonderlijke procedure voor de fiscale behandeling van beroepskosten. Concreet blijft de vergoeding die de werkgever betaalt voor telewerken vrijgesteld van inkomstenbelasting.

Werken op afstand, bij voorkeur om de Covid-19-epidemie te bestrijden, omvat personeelskosten (elektriciteit, verwarming, internetverbinding, enz.).

Er doen zich twee scenario’s voor voor werknemers die worden getroffen door de kosten van werken op afstand. Ter herinnering: aftrekbare kosten voor telewerken omvatten kosten voor communicatie, verbruiksartikelen (inktcartridges, papier, enz.), elektriciteit, water, verwarming, opstalverzekering en de aankoop van meubels of computers. In feite is vrijstelling mogelijk Binnen € 2,50 per dag, € 55 per maand en € 580 per jaar.

Als de werknemer een toeslag ontvangt van zijn werkgever

In het eerste scenario kiezen werkgevers ervoor om toeslagen te betalen die de vorm kunnen hebben van bonussen, afkoopsommen of terugbetaling van werkelijke kosten.

Dan is het aan de werkgever om de Belastingdienst te informeren.”Restituties of toeslagen vrijgesteld van inkomstenbelasting“, zodat ze niet worden opgenomen in het belastbaar inkomen.

Als gevolg hiervan zou het voorverpakte bedrag in het rendement van 2022 op het inkomen van 2021 deze voorzieningen niet mogen bevatten. Belastingbetalers worden echter aangemoedigd om in april 2022 de bedragen te verifiëren door ze te vergelijken met die op hun loonstrookjes.

Als de werknemer zijn werkelijke kosten declareert

Het tweede geval, het personeel koos Aftrek van beroepskosten van hun werkelijke en gerechtvaardigde waarde. mijKosten voor werken op afstand kunnen dan forfaitair worden afgetrokken tot € 580 per jaar. Ze hebben echter de mogelijkheid om het op te lossen Hoeveel precies? Wanneer deze optie geschikter is. In alle gevallen moet de belastingplichtige alle bewijsstukken (facturen, abonnementscontract, enz.) die hij later kan opvragen, zorgvuldig bewaren. persoonlijke belastingdienst (slokje).

READ  CAC 40-index stijgt boven 7000 punten en verslaat historisch record

De toepassingsvoorwaarden van deze maatregelen en details over de aard en de hoogte van de aftrek van kosten in verband met telewerken worden binnenkort bepaald op de website. impots.gouv.fr.