Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: groen licht voor de behandeling van ernstig niet-gevaccineerde mensen

Groen licht – Franse gezondheidsautoriteiten hebben het preventieve gebruik van antilichaamtherapie tegen Covid-19 toegestaan ​​voor mensen van wie het lichaam resistent is tegen vaccinatie, op voorwaarde dat ze een risico lopen op een ernstige infectie.

De Hoge Autoriteit voor de Volksgezondheid (HAS) heeft “Het is groen licht voor het gebruik van (van) Evusheld in pre-exposure profylaxe voor patiënten met een extreem hoog risico om acuut te ontwikkelen door Covid-19”Dat maakte de gezondheidsautoriteit vrijdagavond bekend.

Alle informatie over

COVID-19: de vaccinatie-uitdaging

Deze behandeling met synthetische antilichamen, ontwikkeld door het laboratorium van AstraZeneca, combineert twee moleculen, tixagevimab en cilgavimab, en wordt toegediend in twee opeenvolgende injecties. In tegenstelling tot de meeste anti-Covid-antilichaambehandelingen, die bedoeld zijn voor patiënten die al in het ziekenhuis liggen om te voorkomen dat ze te ernstig ziek worden, willen ze handelen voordat de ziekte optreedt, volgens hetzelfde principe als het vaccin.

Aanvullende vaccinatie bij mensen die niet erg ontvankelijk zijn

doel? Aanvullende vaccinatie voor mensen van wie het lichaam slecht reageert op vaccins. Het is ook bedoeld voor diegenen die om medische redenen niet in aanmerking komen voor vaccinatie, met name omdat ze risico lopen op ernstige allergische reacties. Van deze mensen zullen alleen degenen met een hoog risico om ernstig te ontwikkelen door Covid-19 baat hebben bij behandeling, volgens de HAS, die haar standpunt een paar dagen na een vergelijkbaar advies van de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten geeft.

In tegenstelling tot het laatste, dat is toegestaan ​​vanaf de leeftijd van 12 jaar, beperken de Franse autoriteiten het gebruik van dit middel tot volwassenen.

READ  CNIL bestraft Slimpay voor het vrijgeven van bankgegevens van 12 miljoen klanten gedurende 4 jaar

Lees ook

Het waarschuwt vooral voor cardiovasculaire risico’s, die werden vastgesteld tijdens klinische onderzoeken naar de behandeling. Daarom wordt het gebruik van Evusheld niet aanbevolen voor mensen die ten minste één risicofactor hebben, bijvoorbeeld diabetes en obesitas. Deze risicofactoren overlappen echter vaak met die van de ernstige vorm van Covid.

hoe dan ook, Behandelde patiënten, vooral degenen met een voorgeschiedenis van hart- en vaatziekten, moeten zich bewust zijn van de ontwikkeling van cardiovasculaire symptomen om indien nodig een gezondheidsdeskundige te raadplegen., concludeert HAS.

over hetzelfde onderwerp

Meest gelezen artikelen

Liefde – Diane Leer werd verkozen tot Miss Frankrijk 2022

‘I’m second class’: Het bizarre interview met Miss France 2022. Diane Lier

Miss France 2022: De vijf favorieten om de titel te winnen

Parijs: een ernstig ongeval in het 13e arrondissement, 7 dringend gewonden

Live – Covid-19: het aantal gevallen in Frankrijk stabiliseert

LCI-logo
Verdedigt de ambitie van informatie
VrijEn
geverifieerd Iedereen heeft er toegang toe dankzij het inkomen
advertentie .

Om ons te helpen deze gratis service te behouden, kunt u “uw keuze wijzigen” en alle cookies accepteren.