Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: Frankrijk legt testen van minder dan 24 uur op aan niet-gevaccineerde mensen uit verschillende Europese landen

Een nieuwe draai aan de schroef in Frankrijk. Terwijl de De deltavariabele vordert in de regio, zal het land Covid-19-tests van minder dan 24 uur opleggen voor niet-gevaccineerde mensen die vanuit verschillende Europese landen zijn grondgebied binnenkomen. Matignon maakte zaterdag bekend dat het gaat om reizigers uit het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Cyprus, Griekenland en Nederland. Deze maatregel gaat zondag om 00:00 uur in, stelt een persbericht van premier Jan Castex.

In detail, mensen die tot nu toe uit het VK komen, worden onderworpen aan een test van minder dan 48 uur. De deadline is 72 uur voor degenen die uit Spanje, Portugal, Cyprus, Nederland en Griekenland komen.

“Tegelijkertijd, omdat vaccins effectief zijn tegen het virus, met name de delta-variant, wegen beperkingen op reizigers die profiteren van het volledige vaccinatieschema met een door het Europees Geneesmiddelenbureau erkend vaccin (Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Janssen) vanaf zaterdag 17 juli, ongeacht het land van herkomst”, vervolgt Matignon.

Lijst met landen in de uitgebreide rode zone

Ter herinnering: het vaccinatieschema wordt nu als voltooid beschouwd na het injecteren van twee doses (of één dosis voor mensen die het virus al hebben opgelopen) en een periode van zeven dagen. Voor het enkelvoudige dosisvaccin van Janssen blijft het volledige schema echter bestaan ​​na de injectie en heeft het een periode van 28 dagen.

parallel, Lijst met landen in de rode zone Het breidde zich ook uit tot Tunesië, Mozambique, Cuba en Indonesië, merkt Matignon op. Voor niet-gevaccineerde reizigers uit deze landen moeten ze, volgens de geldende regels, een dwingende reden kunnen rechtvaardigen, bewijs van testen kunnen overleggen bij vertrek, een test kunnen doen bij aankomst en een quarantaine van 10 dagen in acht kunnen nemen. Eenmaal op Franse bodem.

READ  Israël geeft toegang tot de derde dosis van het vaccin vanaf de leeftijd van 12 jaar

Beperkingen nemen toe naarmate Covid-19-infecties blijven toenemen. Vrijdag, het aantal gevallen terug boven de 10.000 . mark Onder invloed van de delta-variabele, terwijl de ziekenhuisopnames nog steeds iets dalen, blijkt uit cijfers van Public Health France.