Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: elke 30 uur een nieuwe miljardair sinds het begin van de pandemie

Volgens een nieuw Oxfam-rapport zijn sinds het begin van de Covid-19-gezondheidscrisis wereldwijd 537 mensen miljardair geworden. Omgekeerd kunnen 263 miljoen mensen in extreme armoede vervallen.

Het coronavirus heeft niet alleen gevolgen voor onze lichamelijke gezondheid. De portefeuilles van 573 wereldburgers zijn zo rijk geworden dat ze nu miljardairs zijn, volgens een Oxfam-rapport* waaruit blijkt dat het fortuin van miljardairs tijdens deze twee jaar van de pandemie meer is toegenomen dan in de afgelopen 23 jaar. Miljardairs zijn nu goed voor 13,9% van het mondiale BBP (drie keer meer dan in 2000).

Lees ook:
Elon Musk is volgens het tijdschrift Forbes de rijkste man ter wereld, voor Jeff Bezos en Bernard Arnault.

Energie, farmacie, technologie en agrovoeding zijn de sectoren die het meest hebben geprofiteerd van de gezondheidscrisis: + 453 miljard dollar in twee jaar, of $ 1 miljard om de twee dagen.

Elke 30 uur een nieuwe miljardair! Dit is wat ons nieuwe rapport, dat werd gepubliceerd ter gelegenheid van #WEF2022.

En dat, ondanks de alomtegenwoordige stijgende kosten van levensonderhoud en torenhoge voedselprijzen? https://t.co/mqjA5E6wya #Davos 2022 pic.twitter.com/GOfzlzzxiI

– Oxfam Frankrijk 23 mei 2022

Volgens het rapport boekte de voedingsindustrie ook recordwinsten met 62 nieuwe miljardairs, terwijl in Frankrijk de prijzen in één jaar tijd stegen: + 3,8% voor brood, 9,7% voor meel en andere granen, + 12,3% voor pasta en 15 % voor eetbare oliën (exclusief olijfolie). ).

Omgekeerd kunnen in 2022 nog eens 263 miljoen mensen in extreme armoede vervallen, of 1 miljoen mensen elke 33 uur.

Finale Davos Briefing 12.5.22 NL Finale door onafhankelijk op Scribd

READ  COVID: Omicron variabele golf nog steeds gewelddadig in Zuid-Afrika (+367% van de positieve gevallen)

Lees ook:
Prijsstijgingen: hoe kunt u uw winkelrekening verlagen door u te abonneren op aanbiedingen van supermarktabonnementen?

Lees ook:
Stijgende prijzen: de top tien producten in de schappen die een jaar lang het meest stegen in Frankrijk

* Oxfam (Oxford Famine Relief Committee) is een internationale federatie van NGO’s, opgericht in Oxford in 1942 en aanwezig in 90 landen.