Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Coronavirus in India: wat was de “zwarte schimmel” die eerdere patiënten hadden geïnfecteerd?

Coronavirus in India: wat was de “zwarte schimmel” die eerdere patiënten hadden geïnfecteerd?

De problemen van India blijven bestaan. Het land is al opgeschrikt door een recorduitbraak van coronavirus en wordt geconfronteerd met een toename van het aantal gevallen van een zeldzame infectie, mucosale mycose, bijgenaamd “zwarte schimmels”, bij patiënten die hersteld zijn van Covid-19 of op weg zijn naar herstel.

Veroorzaakt door enkele schimmelmicro-organismen, die van nature in de bodem worden aangetroffen en in ontbindend organisch materiaal (bladeren, hout enz.), Valt deze ziekte aan, met een hoog sterftecijfer (ongeveer 50%), meestal sinussen en longen, Maar ook voor de hersenen en ogen. Het treft vooral mensen die immuungecompromitteerd zijn, vooral diegenen die diabetes hebben.

Deze infectie is doorgaans zeer zeldzaam en kent momenteel een ongekende toename in India, onder mensen die hersteld zijn van het Coronavirus. Een ambtenaar van het Bombay-ziekenhuis zei Reuters De instelling behandelde de afgelopen twee weken ten minste tien patiënten met de ziekte, het dubbele van het jaar vóór de epidemie. Volgens rapporten werden de laatste 24 gevallen geregistreerd in de afgelopen twee maanden, vergeleken met zes in het voorgaande jaar BBC.

Hoewel deze infectie kan worden behandeld met antischimmelmedicijnen, kan het in sommige gevallen een grote operatie vereisen. Ze kunnen zo ver gaan als het verwijderen van een oog of een deel van de kaak om te voorkomen dat de ziekte binnendringt hersenen.

Zijn behandelingen op basis van steroïden inbegrepen?

Volgens sommige artsen is de onverwachte sprong te vergelijken bij gevallen van mucositis in India Behandelingen Het wordt gebruikt om patiënten met ernstige vormen van coronavirus, op basis van steroïden, te behandelen. Deze hormonen verminderen de complicaties die gepaard gaan met Covid-19, maar hebben een schadelijk effect: ze verminderen de immuunafweer die al verzwakt is bij diabetici.

Deze behandelingen worden ook elders in de wereld toegepast, zonder dezelfde stijging van het aantal mycoseslijmvlies te veroorzaken. Er is volgens sommige experts een verschil dat wordt verklaard door het feit dat de Indiase bevolking er relatief meer last van heeft diabeticusPlus, die vaak slecht wordt gecontroleerd.

In een zondag vrijgegeven advies riep de Covid-19 Task Force van de Indiase regering zorgverleners op om steroïden verstandig, op het juiste moment, voor de juiste duur en in de juiste doses te gebruiken bij patiënten die besmet zijn met het Coronavirus.

READ  Ontdek deze spannende quiz die je neuronen in minder dan 28 seconden test!