Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Confectiekledinggroep Beaumanoir neemt Boardriders Europe over, waardoor naar verwachting 164 banen zullen verdwijnen

Confectiekledinggroep Beaumanoir neemt Boardriders Europe over, waardoor naar verwachting 164 banen zullen verdwijnen

De Franse confectiegroep Beaumanoir maakte woensdag (5 juni) aan AFP bekend dat het de activiteiten en activiteiten van de merken Boardriders – Quiksilver, Billabong, Roxy, DC Shoes, Element en RVCA – in het Westen heeft overgenomen. Europa, terwijl een sociaal plan de afschaffing van 164 banen in Frankrijk voorschrijft. De merken in kwestie zijn sinds 2023 eigendom van het Amerikaanse bedrijf Authentic Brands Group. Dat zullen ze blijven, aangezien ze voortaan door Beaumanoir in West-Europa worden beheerd en gedistribueerd.

Via dit proces diversifieert Beaumanoir zijn beleggingsportefeuille “Met de integratie van zeven erkende merken uit de ‘outdoor’ sector” En “Het versterkt zijn aanwezigheid op Franse bodem en ook op Europees niveau.”Hij feliciteerde zichzelf in een persverklaring.

“Van de zevenhonderd en enkele mensen die op het hoofdkantoor werken [européen] Van Saint-Jean-de-Luz [Pyrénées-Atlantiques]We proberen er vijfhonderd te redden, aangezien we maar een derde hadden van de activiteiten die daar plaatsvonden.Roland Beaumanoir, oprichter van de groep, onthulde dit in een interview met Agence France-Presse. de stoel “Ze zullen niet worden teruggestuurd naar Saint-Malo.”In Bretagne, waar Beaumanoir is gevestigd.

Sociaal plan “Het heeft niets te maken met de onderhandelingen met de Beaumanoir Group.”dringt erop aan contact op te nemen met Britton, die stelt, in het licht van het banenverlies: “Creëer 44 banen”wat neerkomt op een nettosaldo van 120 geschrapte banen.

Banen in opgeslagen winkels

“Deze kwestie is uitgebreid besproken met de sociale en economische comités van Saint-Jean-de-Luz, en we zullen de verantwoordelijkheid nemen voor het sociale plan dat door de Amerikanen wordt gefinancierd.”Hij legde het uit onder verwijzing naar “Een nogal traumatische gebeurtenis, goed bekend bij de regionale autoriteiten, het stadsbestuur en de gouverneur.”. Wat betreft het inkoopkantoor Boardriders, gevestigd in Hong Kong, wel “Het zal worden verminderd, maar behouden.”Roland Beaumanoir vertelde AFP.

READ  Wall Street stijgt dankzij sterke groeiaandelen - 06/06/2022 om 22:58

Toen hem werd gevraagd naar het lot van de 1.000 winkelmedewerkers, specificeerde het rapport van Beaumanoir het baanbeschermingsplan “Uitgevoerd door Boardriders betreft alleen de omgeving van het hoofdkantoor in Saint-Jean-de-Luz. Alle winkelfuncties blijven behouden ».

Beaumanoir, dat in 2022 een omzet had van € 2 miljard, heeft wereldwijd ruim 15.000 mensen in dienst en exploiteert meer dan 2.000 verkooppunten, waaronder Cache Cache, Bréal, Bonobo, Morgan en Carol.

Correctie op 5 juni om 12:36 uur: In tegenstelling tot wat in de eerste versie van het artikel werd geschreven, bedraagt ​​het aantal geschrapte functies volgens informatie van Agence France-Presse 164 en is het sociaal plan volgens de Beaumanoir Group niet gekoppeld aan de overname van Border Ruiters activiteiten.

De wereld met Agence France-Presse

Hergebruik deze inhoud