Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Cepedade, woonachtig in Miami, beweert dat hij RSA ‘heeft aangeraakt’, Aurore Bergé ontkent en informeert aanklagers van influencer

Cepedade, woonachtig in Miami, beweert dat hij RSA ‘heeft aangeraakt’, Aurore Bergé ontkent en informeert aanklagers van influencer

Waarschijnlijk heeft hij zichzelf in de voet geschoten. Influencer Sebydaddy (meer dan 4 miljoen volgers op Instagram), woonachtig in Miami in de Verenigde Staten, zei in een interview met YouTuber Sam Zirah “hit the CAF” en “touched the RSA.” Dit fragment van het interview verspreidde zich op sociale media en wekte de woede van veel internetgebruikers op.

In antwoord op een vraag over de nieuwe levensstijl van influencers wier activiteiten nu door de wet worden gereguleerd en wier imago is vertekend na verschillende gevallen van misleidende commerciële praktijken, bevestigde Cebidade dat hij “geen enkele activiteit meer heeft”. Hoe verdient hij nu zijn brood? “Ik werk bij CAF, ik krijg een RSA, maar ik heb een bijbaan”, bevestigde hij.

Een uitdagende uitspraak van journalist Sam Zerah: “Maar je woont niet in Frankrijk? “Nee, ik woon in Miami (…) maar ik heb ook een adres in Frankrijk, en als je ouder bent dan 25, en geen activiteit hebt, ontvang je RSA”, antwoordt de influencer. website van een openbare dienst dat “stabiel en efficiënt” leven in Frankrijk een van de voorwaarden is voor het verkrijgen van een RSA.

“Het is niet mijn probleem dat de samenleving deuren opent voor mensen zoals ik om RSA binnen te komen.”

Zijn interviewer lanceerde Sebydaddy verschillende keren opnieuw, en hij uitte niet het geringste berouw. “Het is een schok? Nee. Ik heb veel van mijn vrienden, vrienden uit de buurt, en ze zitten in RSA, ze verkopen wat spullen en ze zijn goed. Op een gegeven moment is het niet mijn probleem als de samenleving de deuren opent deuren voor mensen zoals ik om te profiteren van RSA. Ik gebruik RSA omdat ik in mijn recht sta om het te nemen.” , omdat ik vandaag geen activiteit heb. “Ik schaam me niet”, benadrukt de influencer.

READ  Inbraak in huis bij gastheer Guillaume Blaise in Rueil Malmaison

Minister van Solidariteit en Gezin Aurore Bergé reageerde op de getuigenis van Cebidade over X. “CAF heeft bij de controles die gisteren ter plaatse zijn uitgevoerd geen rekening op zijn naam gevonden”, schreef ze donderdag. “Het artikel 40-rapport zal door de directeur-generaal van de CNAF aan de procureur-generaal worden voorgelegd.”

Deze controverse komt op een moment dat het rechtse en presidentiële kamp donderdag in de Nationale Vergadering een compromis bereikte over een van de meest bekritiseerde punten in het wetsontwerp ‘volledige werkgelegenheid’, door overeenstemming te bereiken over een minimum van 15 werkuren. . Met uitzonderingen.

“Dankzij het door de Algemene Vergadering aangenomen LR-amendement zullen dit soort kwaadaardige individuen niet langer in staat zijn om de RSA te verkrijgen, van het systeem te profiteren en te leven zonder compensatie uit het geld van degenen die bijdragen”, werd hij daarom verwelkomd op de X Kamerlid Philippe Goffin. De Nationale Vergadering moet nog stemmen over het hele artikel dat de ‘rechten en plichten van werkzoekenden’ herdefinieert.