Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

CEB: Er is geen juist antwoord op twee vragen, leraren maken zich zorgen

Het traceren van geometrische vormen vormt een probleem.

Leestijd: 2 minuten

tegenHet is de grote bijeenkomst in juni in scholen: meer dan 150.000 jongeren in de vakbond Wallonië-Brussel zijn afgelopen donderdag begonnen met de nu traditionele reeks “externe certificeringsexamens”.

Deze evenementen, bekend als CEB in de zesde primaire, begonnen donderdag en duren tot en met dinsdag.

Zoals gebruikelijk richt het Certificaat van Basisstudies zich op Frans, wiskunde en vroeg leren (wetenschap, geschiedenis, aardrijkskunde).

De patches zijn eigenlijk afgelopen weekend begonnen en volgens Sudinfo zorgden twee testvragen voor vaste stoffen voor problemen. Wat was eigenlijk de verrassing van de leraren toen ze ontdekten dat geen enkele student twee vragen met betrekking tot het traceren van geometrische vormen correct beantwoordde.

Na verschillende controles merkten de docenten dat de chip die ze kregen om correcties aan te brengen, inderdaad niet klopte.

Volgens Quentin David, Directeur-Generaal van de Directie Onderwijssystemen van het Consortium Wallonië-Brussel, is er een fout geslopen in de patchtool die aan de leerkrachten wordt uitgedeeld. “Maar dit is de eerste keer dat we een dergelijk probleem hebben”, zegt hij.De kopieën zullen ongetwijfeld worden herzien om deze menselijke fout goed te maken. Het is in het verleden wel eens voorgekomen dat vragen werden weggelaten uit het aantal eindresultaten, omdat de proeflezers bij het zien van de antwoorden van de leerlingen merkten dat de vragen slecht geformuleerd waren en dat er veel mogelijke verklaringen waren.

READ  Malaria in zicht van BioNTech na COVID-19