Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

CAC 40: een pauze die vorm krijgt voor een drukke week – 24/01/2022 om 08:31

(CercleFinance.com) – De aandelenmarkt van Parijs zal naar verwachting licht dalen op maandagochtend, aangezien beleggers zich schrap zetten voor een drukke week tussen bedrijfsresultaten, economische indicatoren en de vergadering van de Amerikaanse centrale bank.

Om ongeveer 8.15 uur daalde het “futures”-contract op de CAC 40-index – dat op de deadline van februari werd goedgekeurd – met 45 punten tot 7.019 punten, wat wijst op een voorzichtige start van de sessie.

Belanghebbenden begrijpen dat deze week beslissend belooft te worden met verschillende kwartaalresultaten op het programma, met name in de technologiesector, onderbroken door een monetairbeleidsbesluit van de Federal Reserve.

Publicaties door zwaargewichten Microsoft, Tesla en Apple zullen in het bijzonder worden onderzocht, aangezien beleggers de al te beperkte beoordeling van de Nasdaq Composite Index in twijfel blijven trekken.

De tech-index – die zich nu in het correctiegebied begeeft vanaf het hoogste punt in november (-14,2%) – heeft tot dusver de slechtste maand op de aandelenmarkt sinds oktober 2008 opgetekend, met een verlies van 12% sinds januari.

Met 106 S&P 500-bedrijven die hun rekeningen bekendmaken, belooft de week het drukste winstseizoen in de VS te worden, aangezien verschillende industriële bedrijven, waaronder Johnson & Johnson, GE of McDonald’s, ook van plan waren hun prestaties bekend te maken. het vierde hoofdstuk.

De week zal ook in het teken staan ​​van de monetaire beleidsvergadering van de Federal Reserve, die op dinsdag en woensdag zal plaatsvinden.

Deze maand wordt geen grote aankondiging verwacht, maar analisten betwijfelen of een snel herstel van de inflatie de centrale bank ertoe zal aanzetten de rente al in maart te verhogen.

READ  CEO van de SNCF onderzoekt de mislukkingen van enkele Intercités

De consensus onder economen op dit moment is dat ze dit jaar vier renteverhogingen van de Federal Reserve verwachten, een paradigmaverschuiving die niet zonder gevolgen zal zijn voor de aandelenmarkten.

“Als gevolg hiervan zal de trend in aandelen niet worden aangedreven door meervoudige expansie en zullen ze uitsluitend moeten vertrouwen op pure winstgroei”, waarschuwt Columbia Threadneedle Investments.

En dépit de ces perspectieven de stresserrement monétaire, les taux sur le marché obligataire on tendance à refluer et le taux d’intérêt sur la dette américaine à 10 ans se maintenait à 1,76% lundi, bien de en ses-dess vorige week.

In deze drukke context zullen beleggers ’s ochtends ook de tijd nemen om de publicatie van ‘flash’ PMI’s voor de maand januari in de eurozone te overwegen, die de eerste effecten van de Omicron-spread zouden moeten laten zien. variabel in activiteit.