Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Burgemeester Gosir gezocht in verduisteringszaak

maar hoe zit het met burgemeester De Gosier, Cedric Cornet? Er is een huiszoekingsbevel uitgevaardigd tegen het team Guadeloupe Wie was er niet aanwezig om de zaak op te roepen? verduistering Vermoedelijk.

Cedric Cornet, die ook de president is van Carl (de slimme gemeenschap van het conglomeraat Rivièra), werd dinsdag opgeroepen voor verhoor als onderdeel van een vooronderzoek dat met name werd geopend naar het “verhullen van misbruik van bedrijfsmiddelen, verduistering van openbare fondsen en actieve en passieve corruptie”, het identificeren van de parketvloer.

“De uitgesproken wens van de heer Cedric Cornet om een ​​al lang bestaande dagvaarding te negeren, rechtvaardigt het uitvaardigen van een huiszoekingsbevel tegen hem”, kondigde de openbare aanklager van Pointes-a-Ville woensdag in een persbericht aan. Peter, Patrick Desjardins.

Vertrek je naar Frankrijk?

Volgens lokale media Radio Caraïbes InternationaleCédric Cornet is afgelopen weekend naar Frankrijk gevlogen. Woensdagavond zei de burgemeester in lokale media dat hij op een speciale reis “buiten Guadeloupe” is, zonder zijn verblijfplaats te specificeren.

Hij verzekerde RCI Radio: “Ik ben nog nooit in mijn leven weggelopen, en ik heb nog nooit persoonlijk een dagvaarding ontvangen, noch per aangetekende post, noch in mijn mailbox”, en legde uit dat hij nu “de belangrijkste reis” uitvoerde. [sa] leven.” Het aan de kaak stellen van “durven te” [sa] persoon”, vroeg om de “datum en tijd” om zichzelf voor te stellen in [son] Terug naar de rechercheurs.

Karl had eerder op dinsdag in een persbericht gesproken, verwijzend naar het bezoek van de politieagenten aan het hoofdkantoor op maandag, waarin hij “enig politiegeweld” of zelfs “pure en kleine diefstal” aan de kaak stelde na het in beslag nemen van een “lege kluis”. […] zonder enige vermelding.”

READ  Nieuw-Caledonië reconstrueert zichzelf nadat er drie gevallen zijn ontdekt

woorden tegen woorden

In zijn persbericht hekelde het parket van Pointe-a-Peter een “grotendeels foutieve versie van de situatie” en “bepaalde voorwaarden […] zou een strafbaar feit kunnen vormen.’ ‘Er is geen incident onder de aandacht van het openbaar ministerie gebracht’ waardoor ‘politieagenten ter plaatse konden komen’, stelde Patrick Desjardins vast.

Cedric Cornet staat sinds zijn veroordeling in hoger beroep in 2019 in het dossier van zedendelinquenten tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar, vijf jaar sociale en gerechtelijke vervolging en een boete van € 16.000 voor Aanranding van een minderjarige onder de 15 jaar. Het jaar daarop werd hij verkozen tot burgemeester van Gosier.