Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bruno Le Maire kondigt zijn wens aan om begin 2024 het Pacte II-wetsvoorstel in te voeren ten gunste van bedrijven: Nieuws

Bruno Le Maire kondigt zijn wens aan om begin 2024 het Pacte II-wetsvoorstel in te voeren ten gunste van bedrijven: Nieuws

Minister van Economie Bruno Le Maire maakte donderdag bekend dat hij begin 2024 het Charter II-wetsvoorstel wil invoeren om de verdere vereenvoudiging mogelijk te maken van normen die de groei van bedrijven, vooral kleine en middelgrote, belemmeren.

“Ik wil dat we een Charter II-wet hebben”, verklaarde de heer Le Maire tijdens het Impact PME-evenement georganiseerd door de Confederation of PME (CPME) en BFM Business in Parijs.

Na de goedkeuring van de Eerste Handvestwet in 2019, die het mogelijk maakte om de regels ‘aanzienlijk’ te vereenvoudigen, ‘wil ik dat er een tweede stap voorwaarts in de vereenvoudiging komt via de Tweede Handvestwet, die ik hoop te kunnen introduceren in de eerste maanden van 2024”, legde hij uit.

“Als we het stuur van deze kleine en middelgrote bedrijven omdraaien, als we de regels, normen, verplichtingen, papierwerk en administratieve beperkingen eraan toevoegen, wordt het absoluut ondraaglijk!”, riep de onderbevelhebber in de regering.

Het wetsontwerp zal met name worden geïnformeerd door voorstellen die worden gedaan tijdens overleg dat wordt georganiseerd in het kader van de “vereenvoudigingsbijeenkomsten” die Percy medio november heeft gelanceerd.

Deze vereenvoudigingsvoorstellen kunnen tot 29 december worden ingediend, vooral online op simplification.make.org.

“We hebben al 300.000 kiezers en duizenden voorstellen. Ik denk dat we tegen de tijd dat de site sluit een half miljoen kiezers zullen hebben”, zei Bruno Le Maire.

Net als bij de eerste Charter Act zei de minister dat hij “er zeker van was dat er een meerderheid” in het parlement zou zijn om over dit tweede amendement te stemmen.

READ  Dringende warmtebouwer zoekt koper, waardoor liquiditeitstekort ontstaat

“Je moet echt een politicus zijn die volledig losstaat van de zakenwereld, het midden- en kleinbedrijf en kleine bedrijven, om niet te begrijpen dat een van de eerste eisen van een bedrijfsleider vandaag de dag is dat we hem niet langer lastig vallen en zijn leven gemakkelijker maken”, zei hij. . Voor een publiek van bedrijfsleiders.

Bruno Le Maire zei ook: “De komende maanden zullen we bekijken hoe we de kloof tussen bruto- en nettosalaris kunnen verkleinen”, evenals “het gewicht van de bijdragen.”

Gepubliceerd op 30 november om 19.24 uur, Agence France-Presse