Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Britse ziekenhuizen vechten momenteel tegen de Omicron-golf

Terwijl het VK het eerste Europese land was dat door Omicron werd getroffen, dateert het eerste ontdekte geval van 28 november – Ze worden gecontroleerd door alle gezondheidswerkers. Met een nieuwe variant die besmettelijker is maar blijkbaar mildere vormen van de ziekte veroorzaakt, zal een van de belangrijkste tests zijn of Britse ziekenhuizen overweldigd zullen raken.

Voorlopig zien de eerste tekenen er bemoedigend uit. “Het is goed nu, niets vergeleken met vorige golven”, zegt een anesthesist van het South London Hospital, die vroeg om niet genoemd te worden. “De ziekte is niet meer hetzelfde, Op de BBC zei John Bell, hoogleraar geneeskunde aan de Universiteit van Oxford, dat hij een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van het AstraZeneca-vaccin. De gruwelijke taferelen van vorig jaar – intensive care zit vol, te veel mensen die vroegtijdig overlijden – stammen uit het verleden. “ Paul Hunter, MD, hoogleraar geneeskunde aan de Universiteit van East Anglia, stelt dezelfde diagnose, zij het met meer voorzichtigheid: “Niemand weet zeker of ziekenhuizen zullen worden overspoeld door de golf, maar ik ben geneigd te denken van niet.”

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees In het VK biedt Omicron ‘geweldig, nog nooit eerder gezien’

De eerste nationale statistieken – onvolledig tijdens deze vakantieperiode, omdat de gegevens soms laat worden verzameld – zijn enigszins geruststellend en laten een breuk zien tussen het aantal gevallen en ziekenhuisopnames. Op woensdag 29 december registreerde het Verenigd Koninkrijk weliswaar 183.000 positieve mensen in de afgelopen 24 uur, het hoogste niveau sinds het begin van de COVID-19-pandemie. In de loop van zeven dagen was het daggemiddelde 130K, dat is tweeënhalf keer de piek van de alfagolf in januari. Maar het aantal ziekenhuisopnames is momenteel drie tot vier keer lager, met 10.400 patiënten in het VK, tegenover 34.000 in januari. Zelfs in Londen, waar de golf begon, kunnen ziekenhuizen de schok nog steeds verdragen: ze behandelen momenteel 3.300 patiënten, tegen 7.800 in januari. “In absolute termen blijven de niveaus relatief laag”, Professor Bell bevestigt.

READ  Video. Deze voormalige Afghaanse minister is nu fietsbezorger in Duitsland

“acceptatie incidenten”

Deze cijfers kunnen ook een vertekend beeld van de werkelijkheid geven. “Veel patiënten die naar het ziekenhuis gaan hebben covid, maar zijn er niet vanwege covid, Chris Hobson, directeur van NHS Providers, de organisatie die Engelse ziekenhuizen vertegenwoordigt, legt uit. We hebben bijvoorbeeld nogal wat mensen die van hun fiets zijn gevallen en armen hebben gebroken of hun hoofd hebben gestoten. Ze hebben geen symptomen, maar ondergaan bij aankomst een Covid-test die positief blijkt te zijn. “

Je hebt 62,14% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.