Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Britse rechter stelt beslissing uit

Een Britse rechter zei maandag dat hij zijn beslissing, die aanvankelijk voor vrijdag was gepland, om de omstandigheden te onderzoeken van het zinken van het Franse vissersvaartuig “Boglide Breeze” voor de kust van Engeland, waarbij in 2004 vijf doden vielen, had uitgesteld.

Sinds begin oktober probeert het High Court in Londen licht te werpen op de tragedie van de “Bugaled Breizh”, die sinds 15 januari 2004 onverklaarbaar is gebleven, toen een Bretonse boot zeer snel zonk voor de kust van Cornwall ( zuidwesten) waar in klimatologische omstandigheden werd gevist. De bodem werd weggevaagd door de vijf matrozen aan boord.

Na bijna drie weken van hoorzittingen, De hypothese van een aanvaring met een militaire onderzeeërBegunstigd door de families van de slachtoffers, liep hij weg ten gunste van een ongeval met vistuig dat de bodem greep, verdedigde een deskundige tijdens de hoorzitting.

“Er is veel bewijs om te overwegen”, zei rechter Nigel Leakely tijdens de hoorzitting. “Dus ik denk niet dat het voor mij mogelijk is om deze week mijn beslissing te nemen. Een nieuwe datum zal worden besproken tijdens een hoorzitting die gepland staat voor donderdag.

De aanwezigheid van drie onderzeeërs (Nederlandse Dolfijn, Duitse U22 en Britse Torbay) Goedgekeurd in de regioTerwijl er militaire oefeningen zouden zijn. Maar de families vermoeden een andere onderzeeër, de in moeilijkheden verkerende Britse onderzeeër.

READ  Boris Johnson zegt dat koningin Elizabeth II 'in zeer goede vorm' is