Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Binnen een paar dagen werkt WhatsApp helemaal niet meer op deze telefoons

Binnen een paar dagen werkt WhatsApp helemaal niet meer op deze telefoons

Let op als je nog een oude smartphone gebruikt, want deze is per 1 juni mogelijk niet meer compatibel met WhatsApp!. Dit is wat u moet weten om te blijven genieten van berichtenuitwisseling.

Met meer dan twee miljard gebruikers wereldwijd is WhatsApp ongetwijfeld een van de populairste apps van dit moment. Het heeft niet alleen de traditionele sms-berichten in een aantal uitwisselingen vervangen, maar het heeft ook groepsgesprekken tussen familieleden en collega’s gepopulariseerd door video toe te voegen, wat tegenwoordig essentieel is geworden voor livechat terwijl je elkaar ziet. Maar als populaire metaberichten zichzelf blijven verbeteren en verrijken tijdens de vele opeenvolgende releases, zijn ze soms gedwongen het verleden te negeren, waardoor gebruikers – of beter gezegd apparaten – aan de zijlijn blijven staan. Dit is wat er zal gebeuren op 1 juni 2024, aangezien de beroemde instant messaging-service een update zal ontvangen op de Android- en iOS-besturingssystemen, waardoor deze incompatibel zal zijn met sommige oude smartphones!

Meta sluit zelfs regelmatig besturingssystemen uit van WhatsApp om functionele redenen en om beveiligingsproblemen te voorkomen. Deze nieuwe versie van instant messaging zal verschillende verbeteringen met zich meebrengen op het gebied van beveiliging, prestaties en compatibiliteit met moderne apparaten.

Tot nu toe accepteert WhatsApp apparaten met minimaal Android 5.0 (en hoger), uitgebracht in 2014. De lijst groeit echter behoorlijk. Bij Samsung zijn de Galaxy Core, Trend Lite, Galaxy Ace 2, Galaxy S3 mini, Galaxy LG Optimus L7II, LG Optimus L5 double, LG Optimus L7 double, LG Optimus F3, LG Optimus F3Q, LG Optimus L2II, LG Optimus L4 II, LG Optimus F6, LG Adopter, LG Lucide 2, LG Optimus F7.

Wat Huawei betreft zullen we afscheid moeten nemen van de Ascend Mate, Ascend G740 en Ascend D2. Aan de iPhone-kant worden de iPhone 6S, SE en 6S Plus niet langer ondersteund. Eindelijk Sony

READ  Radeon RX 7900: lancering in zeer beperkte hoeveelheden

Als u zich zorgen maakt, overweeg dan om het besturingssysteem van uw smartphone bij te werken om de levensduur van uw instant messaging te verlengen. Als uw apparaat helaas de updatedrempel voor het besturingssysteem heeft bereikt, moet u overwegen een nieuwere telefoon aan te schaffen. Je kunt WhatsApp echter nog steeds gebruiken, alleen als de app al op je apparaat is geïnstalleerd, in een compatibele versie. U heeft echter geen toegang meer tot toekomstige updates en bijbehorende nieuwe functionaliteit.