Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bijna de helft van de TotalEnergies-stations in Parijs en rond de ringweg zijn uitverkocht

Bijna de helft van de TotalEnergies-stations in Parijs en rond de ringweg zijn uitverkocht

Ze wachten op vernieuwing en de staking begon op 27 september Binnen de oliegroep kan de situatie bemoeilijken. Aan de andere kant weerlegt de oliegroep Op korte termijn zeiden ze voldoende “voorraden” te hebben opgebouwd.

Artikel door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Bijna de helft van de TotalEnergies-stations in Parijs en rond de ringweg van Parijs kan vanwege voorraadtekorten geen benzine of diesel meer verkopen, meldde France Bleu Paris dinsdag 4 oktober. Afgelopen zaterdag, aan het eind van de dag, konden 17 van de 40 total stations van Total Energy geen diesel of benzine meer verkopen.

>>> Benzine: dreigt de sociale beweging van TotalEnergies de bevoorrading van tankstations te verstoren?

“Aan brandstof geen gebrek, want TotalEnergies heeft voorraden opgebouwd en importeert momenteel regelmatig”Het bevestigt van zijn kant het contact van de groep waarmee France Bleu Paris contact heeft opgenomen. Sinds begin september hebben tankstations te kampen met een “Een grote aanwezigheid binnen ons netwerk van stations (ongeveer 30%)”zoals jij zegt.

TotalEnergies-stations sluiten één voor één in Ile-de-France wegens een gebrek aan beschikbare brandstof. Ze wachten op vernieuwing en de staking die op 27 september begon binnen de oliegroep kan de situatie compliceren. De beweging blijft rekening houden met inflatie in de lonen van arbeiders. Volgens CGT is 70% van de medewerkers van de raffinaderij gestopt met werken.

De TotalEnergies-korting, die werd toegevoegd aan de overheidskorting om de brandstofprijzen in de hand te houden, zorgde ook voor grote drukte bij de tankstations van de groep. Maar het is moeilijk vast te stellen of het brandstoftekort werd veroorzaakt door de staking bij de Franse raffinaderijen van de groep of door een commercieel gebaar van TotalEnergies.

READ  'We kunnen zonder Russisch gas'