Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bijna 2.500 vierkante kilometer land is bevrijd sinds het begin van de tegenaanval

17:59 uur: In Bakhmout, Oekraïne, staan ​​burgers onder druk van Russische opmars

Als ze het op andere fronten moeilijk hebben, bij Bakhmut in Oost-Oekraïne, dan rukken de Russische troepen beetje bij beetje op, sinds augustus vechtend om de stad waar de burgerbevolking zo goed mogelijk leeft, te veroveren. Rima Tsykalenko, 65, is vastbesloten om de rivier over te steken om haar maandelijkse pensioen op te halen, ook al zit ze in een rolstoel en is de brug opgeblazen om het Russische offensief te vertragen.

Oleksandr Vali, een 67-jarige gepensioneerde fabrieksarbeider, stopte om te kijken hoe Rimma’s buren haar te voet over de steile oever bij de Pakhmutka-rivier droegen. “Het zal niet werken!”, laat hij los. “We hebben het eerder gedaan! Een teamlid antwoordt en houdt de vrouw op een geïmproviseerd platform. Eenmaal aan de andere kant is de gepensioneerde niet buiten gevaar. Rookpluimen stijgen op van artilleriebombardementen ten zuiden van de stad en machinegeweervuur ​​echo’s van de oostelijke oever.”

Op de iets veiligere westelijke oever staan ​​verwoeste flatgebouwen naast puin en gebroken glas. De granaten floot de lucht in en dwongen voorbijgangers dekking te zoeken. Burgers worstelen om water en voedsel over de verwoeste brug te verplaatsen. In het zuiden kondigden pro-Russische separatisten die aan de zijde van de Moskouse strijdkrachten vochten vrijdagochtend de verovering aan van drie dorpen, Otradivka, Visila Dolina en Zaitsevi.

READ  'Jong en avontuurlijk, ze riskeerden te gaan spelen in een bevroren meer': Vier kinderen stierven nadat ze in ijskoud water waren gevallen