Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bij een explosie van een tankwagen vallen minstens 40 doden en tientallen gewonden

Bij een explosie van een tankwagen vallen minstens 40 doden en tientallen gewonden

Een politiefunctionaris zei dat de explosie plaatsvond terwijl lokale bewoners zich rond de beschadigde auto verzamelden om te proberen benzine te bergen.

gepubliceerd

updaten


Leestijd: 1 minuut

Een tankwagen ontploft in Totota, Liberia, waarbij op 26 december 2023 40 mensen om het leven komen en tientallen gewond raken. (GOOGLE MAPS)

Meer dan 40 mensen kwamen om en tientallen raakten gewond bij een explosie van een tankwagen in centraal Liberia, zei een hoge medische functionaris donderdag (28 december). De autoriteiten proberen dat “Bepaal het aantal vermiste personen” Sinds de ramp dinsdag toesloeg in Totota, 130 kilometer ten noordoosten van Monrovia, de hoofdstad van het land. Het is moeilijk om de exacte tol vast te stellen, vanwege de verbranding van een groot aantal lichamen. Een politiefunctionaris zei dat de explosie plaatsvond terwijl bewoners zich verzamelden rond een vernielde vrachtwagen die in een greppel was gevallen om te proberen benzine terug te halen.

De bevolking is ernstig opgebrand

Dat heeft president George Weah donderdag gezegd “Zijn diepe sympathie” Aan de families van de slachtoffers. “President Weah zei dat de beelden van de tragedie buitengewoon verontrustend waren en riep op tot hulp aan de getroffen families, terwijl het Liberiaanse Nationale Rode Kruis en andere relevante overheidsinstellingen helpen bij herstel- en behandelingsinspanningen.”Dit staat in een persverklaring die het voorzitterschap naar Agence France-Presse heeft gestuurd. Volgens het document zei de president dat de gezondheidsautoriteiten hun volledige steun hebben om de mankracht en uitrusting uit te breiden als dat nodig is in hun poging om levens te redden.