Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bevriezing van tegoeden: Zwitserland hervat ‘volledig’ EU-sancties tegen Rusland

Zwitserland besloot Russische tegoeden te bevriezen. De president van de Zwitserse Bondsstaat, Ignacio Cassis, kondigde aan dat zijn land “alle” economische sancties die door de Europese Unie zijn opgelegd, inclusief die tegen president Vladimir Poetin, en een bevriezing van tegoeden zou hervatten.

Dit is een geweldige maatregel van ZwitserlandDe president zei tijdens een persconferentie dat de Federale Raad “Zet deze stap met overtuiging, weloverwogen en categorisch “.

Als Rusland slechts de 23e handelspartner van Zwitserland is, dan behoren de banken van het Alpenland tot de voorkeurslanden voor grote fortuinen om hun geld te investeren.

Uli Maurer, minister van Financiën, merkte op dat de activa van de personen op de zwarte lijst van de EU “Onmiddellijk ingevroren“.

Van haar kant merkte minister van Justitie, Karen Keeler Sutter, op dat vijf van de Russische of Oekraïense oligarchen “Heel dicht bij Vladimir Poetin“En met sterke economische banden met Zwitserland”Ze werden onmiddellijk de toegang tot Zwitserland ontzegd“. Deze gerichte mensen – wiens namen Zwitserland niet wil onthullen – hebben geen verblijfsvergunning in Zwitserland, maar het is belangrijk Economische banden, vooral op het gebied van financiën en goederenhandel‘, voegde ze eraan toe.

Volgens statistieken van de Bank for International Settlements bedroegen de verplichtingen van Zwitserse banken aan Russische klanten 23 miljard dollar in het derde kwartaal van 2021, waarvan 21,4 miljard dollar in deposito’s. De Russische oligarchie heeft ook belangen in grote Zwitserse bedrijven.

Bovendien vindt volgens schattingen van de Zwitserse pers 80% van de Russische olie- en gashandel plaats in Zwitserland, terwijl het land de thuisbasis is van grote handelsbedrijven in grondstoffen zoals Gunvor, Trafigura of Glencore.

READ  Er zijn ook genetische overeenkomsten in fysieke dubbelgangers