Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Beste bakkerij van Frankrijk”: Maison Bigas wint in de Tarn duel met Albi maar plaatst zich niet voor de finale

“Beste bakkerij van Frankrijk”: Maison Bigas wint in de Tarn duel met Albi maar plaatst zich niet voor de finale

Basis
Vrijdagavond nam bakkerij Maison Bega uit Castres het op tegen bakkerij Castelviel in Albi (Tarn), in het kader van het elfde seizoen van het programma “La Meilleure boulangerie de France”, uitgezonden op M6.

Vrijdagavond nam bakkerij Maison Bega in Castres het op tegen bakkerij Castelviel in Albi (Tarn), in het kader van het elfde seizoen van het programma “La Meilleure boulangerie de France”, uitgezonden op M6, met banketbakker Noémie in de jury. Begeleid door de beste werker van Frankrijk Bruno Cormier en chef-kok Michel Saran uit Toulouse.

Gedurende de hele show werden vier punten toegekend op basis van verschillende criteria: winkel, favoriet product, uitgelicht brood en uitdaging opgelegd door de juryleden. Castres Claire en Sylvain wonnen al deze evenementen, vooral dankzij hun gebakjes “Caracas” (het favoriete product) en “le Pain de chez nous” (het kenmerkende brood). Hoog aangeschreven brood van Bruno Cormieres. Hij kondigde op het scherm aan: “Dit is een smakelijk brood, er is goed over nagedacht! We wilden het originele brood, en het is een succes.”

Lees ook:
“De beste bakkerij van Frankrijk” op M6: Vóór de uitzending waren de mensen van Castres in Maisons Pijas al erg blij!

In de laatste test van de show verleidde Sylvain (Maison Beja), vergezeld door Cyril, zijn bakker, de jury opnieuw met een hapje “pommelsat”, een appeltaart met molensat (het vereiste product voor de test). “Een origineel recept”, prees Noémie Hunyat, en “een prachtige prestatie”, aldus Michel Saran.

READ  De Franse genomineerde heeft Miss Universe Clemence Bottineau gestuurd, die wordt vastgehouden op het vliegveld terwijl ze probeert terug te keren naar Frankrijk... Haar beproeving gaat door!

Het onder de aandacht brengen van patriottisme

Dankzij deze overwinning op Albi behoort Maison Bega tot de top 5 van bakkerijen in de regio Occitanie. Aanvankelijk waren het er tien. Helaas eindigt daar het avontuur voor Claire en Sylvain, want het zijn de gebakjes van Saint-Jacques de Millau die in aanmerking komen voor de laatste tests van de show.

De Castres van Maison Bega zullen echter zeer goede herinneringen hebben aan hun deelname aan “La Meilleure boulangerie de France”, waardoor ze al bekendheid verwierven voordat dit programma werd uitgezonden. Het onder de aandacht brengen op nationaal niveau biedt hen de mogelijkheid om stilletjes hun klantenbestand uit te breiden en hun bedrijf verder te ontwikkelen.