Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Beroerte: het aantal uren slaap dat u per nacht nodig heeft

Beroerte: het aantal uren slaap dat u per nacht nodig heeft

Inserm-onderzoekers hebben aangetoond dat het vermijden van slapeloosheid de cardiovasculaire gezondheid beschermt. Als u elke nacht voldoende slaapt, kunt u dus het risico op een beroerte verminderen.

Slaap en cardiovasculaire gezondheid zijn met elkaar verbonden, en dit hoeft niet langer bewezen te worden. Maar het team van Jean-Philippe Impana, onderzoeksdirecteur aan het Inserm Instituut in Parijs, wilde dit verband verder onderzoeken. Om dit te doen, bestudeerde het het risico op cardiovasculaire gebeurtenissen (acuut coronair syndroom of beroerte) in relatie tot vijf Slaapcomponenten: Slaapduur per nachtchronotype (factWees een ochtendmens of avond) Frequentie van slapeloosheidovermatige slaperigheid overdag en Apneu Sommigen slapen. Er zijn twee onderzoeken uitgevoerd: Eén in Parijs, waaronder 10.157 volwassenen Van 50 tot 75 jaar; De andere In Zwitserland met 6.733 vrijwilligers Ruim 35 jaar oud. Op basis van de vragenlijsten hebben de onderzoekers elke persoon een Scores variëren van 0 tot 5, afhankelijk van hun slaapgewoontenDe eerste keer aan het begin van de studie en daarna na twee tot vijf jaar. De incidentie van cardiovasculaire voorvallen werd vervolgens gedurende ongeveer 8 tot 10 jaar gevolgd.

“Ongeveer 60% van de cardiovasculaire ongevallen is te voorkomen.”

Vergeleken met mensen met een score van 0-1 (slechtere score) is de kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten oa De beroerte wordt met 63% verminderd voor degenen met de beste score van 5. “Met andere woorden: ongeveer 60% van de cardiovasculaire gebeurtenissen zou vermeden kunnen worden als alle individuen optimaal zouden slapen.” aldus Jean-Philippe Impana. Om een ​​score van 5 te behalen, De vrijwilligers moesten:

  • Bezit Slaap 7 tot 8 uur per nacht,
  • Wees een ochtendmens,
  • Heb geen last van slapeloosheid,
  • U heeft geen apneu
  • Heb geen last van overmatige slaperigheid overdag
READ  Covid: Na infectie, een zeldzaam syndroom dat tegelijkertijd de nieren en ogen van kinderen aantast, waarschuwen Franse wetenschappers

“Het belangrijkste is dat het risico op hart- en vaatziekten met 16% daalde voor elk punt dat in de loop van de tijd werd gewonnen. Elke slaapgewoonte lijkt net zo belangrijk als de andere.”“Inserm bevestigt Ik heb gerapporteerd. Hoewel het belangrijk is om elke nacht ten minste zeven uur te slapen, is het ook een goed idee om slapeloosheid te voorkomen om het risico op een beroerte te verminderen en de symptomen van slaapapneu onder controle te houden.