Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Beroerte: deze bloedgroep is het meest vatbaar voor…

Beroerte: deze bloedgroep is het meest vatbaar voor…

Het onderzoek had tot doel het bestaan ​​van een Verband tussen bloedgroep en risico op een vroege beroerte. In het kader van de laatste kregen 16.927 mensen een beroerte. Maar ook 576.353 mensen hadden geen last van een onderwerp Talrijke analyses… Van de groep mensen die een beroerte heeft gehad, hebben 5.825 mensen een beroerte gehad voor de leeftijd van 60 jaar. Na de leeftijd van 60 jaar hadden 9.269 mensen een late beroerte. dan Een vraag moet nog bekend worden Of bloedgroep een rol speelt CVA vóór de leeftijd van 60 jaar. Wij vertellen u alles!

Bloedgroeprisico op vroege beroerte

Geleerden zochten naar Onderzoek van alle chromosomen. Dit is om genetische varianten te identificeren die verband houden met een beroerte. Dus vonden ze een verband tussen vroege beroerte en het gebied van het chromosoom dat een speciaal gen bevat. Wat is gespecificeerd? verschillende bloedgroepen : A, AB, B of O.

Daarna sorteerden ze de mensen op hun bloedgroep A, AB, B en O. De wetenschappers vervolgden: hun studies Het vergelijken van het percentage verschillende bloedgroepen bij mensen met vroege en late beroerte en mensen zonder.

Volgens Braxton D. Mitchell, MD, een arts aan de University of Maryland School of Medicine en Studie auteur : ” Andere bloedgroepen dan bloedgroep O zijn eerder in verband gebracht met het risico op een vroege beroerte, maar de resultaten van onze meta-analyse lieten een sterker verband zien tussen deze bloedgroepen met vroege beroerte dan met late beroerte. Het risico was voornamelijk gekoppeld aan bloedgroep A “.

Beroerte: de groep die het meeste risico loopt

Wetenschappers die de studie hebben uitgevoerd, ontdekten dat mensen met een vroege beroerte behoren tot: Vaak bloedgroep A. En degenen met het laagste risico op een vroege beroerte zijn bloedgroep O. En dit, vergeleken met mensen die een beroerte hebben gehad. herseninfarct Laat of degenen die dat niet hebben. Op de tweede plaats blijft groep B een van de groepen met de meeste kans op een vroege, maar ook late beroerte.

De onderzoekers wezen erop dat hoog risico Het was nog steeds erg laag. en dat type A-mensen Hij zou niet angstiger moeten zijn dan anderen. ” We weten nog steeds niet waarom het verhoogde risico op het ontwikkelen van bloedgroep A is, maar het heeft waarschijnlijk iets te maken met bloedstollingsfactoren zoals bloedplaatjes en cellen die bloedvaten bekleden, evenals andere circulerende eiwitten, die allemaal een rol spelen bij de ontwikkeling van bloedstolsels. zei Dr. Kettner.

READ  Een primatenschedel gevonden in Türkiye roept de vraag op naar onze verre afkomst

De minst gevaarlijke groep

Toen voerden de onderzoekers het onderzoek uit en concludeerden dat mensen uit bloedgroep A Jij hebt 16% hoger risico Mensen met andere bloedgroepen hebben meer kans op een vroege beroerte dan mensen met andere bloedgroepen. Mensen met bloedtype O hebben 12% lager risico een beroerte krijgen.

Dit werk verdiept ons begrip van de vroege ontwikkeling van een beroerte en de veranderingen ervan Jennifer Jules Majersek, MD, MSc, van de Universiteit van Utah en een fellow van de American Academy of Neurology. Ik schreef een begeleidend hoofdartikel de studie. “ Toekomstig onderzoek is nodig om een ​​nauwkeuriger begrip te krijgen van hoe een beroerte zich ontwikkelt. Dit zou kunnen leiden tot gerichte preventieve behandelingen voor vroege beroertes, wat kan leiden tot minder invaliditeit tijdens de meest productieve jaren van mensen. “.