Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Benzinetekort: welke beperkingen gelden in Ile-de-France en Oise?

Benzinetekort: welke beperkingen gelden in Ile-de-France en Oise?

Onderdeel van de Franse tankstations Het wordt gekenmerkt door een tekort aan benzine Na een staking die enkele dagen geleden begon in de raffinaderijen van Total Energy, die de gouverneurs van sommige departementen van Ile-de-France ertoe aanzette om actie te ondernemen. Bijna overal staan ​​tientallen meters lange wachtrijen voor stations die kostbare brandstof vervoeren. Geconfronteerd met automobilisten die blikjes vullen uit angst dat de brandstof de komende weken opraakt, is de staat gedwongen om in sommige departementen actie te ondernemen. Hieronder volgen de beperkingen die van kracht zijn in Ile-de-France en Oise.

parallel

Deze zaterdag aan het eind van de dag publiceerde Wise County een verordening die de verkoop van benzine in een jerrycan of jerrycan-type verbiedt en prioriteit geeft aan zorgverleners. Exploitanten van benzinestations geven prioriteit aan toegang voor medische, paramedische en sociale geneeskunde Geleverd met een beroepskaart of een attest van de werkgever “, specificeert de prefectuur, die chauffeurs alleen in uiterste noodzaak uitnodigt om naar de stations te gaan. “De levering van tankstations tijdens het weekend kan worden gegarandeerd”, verzekert de prefectuur.

Val d’Oise

In het licht van de “massale toestroom van chauffeurs op stations” in de provincie, verbood de provincie Val d’Oise ook de verkoop van benzine in containers tot 12 oktober.

Een teken van voelbare spanning, aan het einde van de ochtend trok een man een hamer en bedreigde de medewerker van het tankstation in het Deuil-la-Barre-station omdat deze een verpleegster had laten passeren. De bestuurder is aangehouden en ingesloten.

READ  Een onzeker beeld voor Wall Street tussen inflatie en Nvidia - 26/06/2024 om 14:39 uur

Seine Saint-Denis

Dezelfde beperkingen zijn opgelegd door de provincie Seine-Saint-Denis, die inwoners ook oproept om goed burgerschap te tonen om verzadiging te voorkomen.

Sen et Marn

Beperkende maatregelen zijn op dit moment niet relevant voor Sen et Marne. De gouverneur erkent echter dat er “mogelijke wegen” over het onderwerp lopen, zoals een verbod op de verkoop van benzine in jerrycans. “Maar er is nog niets beslist.”

Evelyn

Er zijn momenteel geen beperkingen in Evelyn, waarbij de provincie een “stabiele” en zelfs “verbeterende” situatie meldt, zelfs als de situatie het onderwerp is van “grote waakzaamheid”. Deze zaterdag rond 14.00 uur waren van de 142 tankstations in het circuit 54 zonder diesel, 16 met benzine en 12 met voorraad.

Er is nog geen beslissing genomen gemaknaar mij Parijsin haut de seine en in Val de Marne. De vakbonden van TotalEnergies op zaterdag gaven aan dat het zal zijn Bereid om “maandag te beginnen” onderhandelingen over de kwestie van salarisverhogingom “snel uit deze impasse te geraken”.