Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Beijing vindt Covid-tests vereist van reizigers uit China ‘onaanvaardbaar’

Beijing vindt Covid-tests vereist van reizigers uit China ‘onaanvaardbaar’

meer dan een dozijn landen – waaronder Frankrijk – heeft de afgelopen dagen Covid-tests opgelegd aan passagiers die uit China aankomen, bezorgd over het gebrek aan transparantie in het aantal besmettingen en uit angst voor de opkomst van nieuwe varianten. Peking heeft dit ingezien: sinds het vorige maand afschaffen van wijdverbreide screening van de bevolking met PCR-tests, is de maatstaf voor infectie op zijn bodem geworden ” Echt niet “. De verzamelde gegevens zijn “Veel minder”. Echter. Op dinsdag 3 januari veroordeelde de Chinese regering krachtig deze beslissing om de tests verplicht te stellen: Sommige landen hebben inreisbeperkingen ingevoerd die alleen gericht zijn op Chinese reizigers. Dit heeft geen wetenschappelijke basis en sommige praktijken zijn onaanvaardbaar.”Een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken uitte kritiek op Mao Ning.

China kan “tegenmaatregelen nemen volgens het wederkerigheidsbeginsel”Ik waarschuwde.

De opmerkingen komen bijna een maand na de plotselinge opheffing, op 7 december, door China van zijn gezondheidsbeperkingen. Sindsdien heeft een toestroom van patiënten en slachtoffers van Covid-19 ziekenhuizen en crematoria overweldigd. De autoriteiten hebben onlangs de criteria voor het toeschrijven van sterfgevallen aan de gevolgen van Covid-19 gewijzigd, waardoor twijfels zijn ontstaan ​​over het vermogen van officiële cijfers om de werkelijkheid weer te geven.

Daarnaast is de National Health Commission (NHC), die de status van ministerie heeft, gestopt met het publiceren van dagelijkse aantallen gevallen en sterfgevallen. Het zal nu het Chinese Centrum voor ziektebestrijding en -preventie (CDC) zijn dat ervoor zorgt, zo vaak als een keer per maand.

Vanaf zondag zal Beijing geen mensen meer in quarantaine plaatsen die uit het buitenland komen, maar het blijft een negatieve PCR-test van reizigers eisen en heeft al bijna drie jaar geen toeristenvisum afgegeven.

READ  Toen Uber met zijn app knoeide om de politie te ontwijken

Presentatie voordat u aan boord gaat van een negatieve Covid-19-screeningstest van minder dan achtenveertig uur Op 5 januari wordt het verplicht Voor reizigers ouder dan 11 jaar die vanuit China naar Frankrijk willen reizen, kunnen we lezen in a besluit Vrijgegeven op zaterdag 31 december om Officieel Staatsblad.

Deze foto toont een informatiedocument over preventieve maatregelen tegen Covid-19 die op 1 januari 2023 zijn gegeven aan passagiers op een vlucht vanuit China op de luchthaven Parijs Charles de Gaulle in Roissy, aan de rand van Parijs, terwijl Frankrijk de sanitaire maatregelen aanscherpt.  Aan de grens voor reizigers uit China.

We willen er zeker van zijn dat er geen nieuwe variabelen zijn.

“Ik denk dat we in onze rol zitten door de Fransen te beschermen en om tests te vragen.”Dinsdag reageerde ze op de ondervraging van de Franse premier Elisabeth Bourne op Franceinf

We doen dit volgens de regels van de Wereldgezondheidsorganisatie en zullen dat ook blijven doen. […] Ons doel, en ik denk dat alle wetenschappers het daarover eens zijn, is om de evolutie van de epidemie te kunnen volgen. »

Mmij Bourne gaf aan dat er sinds zondag passagiers op een vlucht van China naar Frankrijk zitten “Een verbintenis om de test bij aankomst te accepteren, een test die, als hij positief is, ook wordt onderworpen aan sequencing. Hierdoor kunnen we gegevens verkrijgen over de evolutie van het virus. We willen er natuurlijk zeker van zijn dat er geen nieuwe varianten komen.”.

70% van de bevolking van Shanghai is mogelijk getroffen

China wordt momenteel geconfronteerd met de grootste verspreiding van gevallen. “Momenteel is de epidemie in Shanghai zeer wijdverspreid en kan 70% van de bevolking treffen, 20 tot 30 keer meer.” Van wat er gebeurde tijdens de vorige uitbraak in het voorjaar van 2022, vertelde Chen Erzin, vice-president van het Ruijin-ziekenhuis, een blog die is aangesloten bij Volksdagblad.

READ  Covid: WHO waarschuwt voor Omicron en BA.2, 'We zitten midden in de epidemie, het is nog niet voorbij'

Test je algemene kennis met het schrijven van “de wereld”

ontdekken

De 25 miljoen inwoners van de economische hoofdstad van China zijn vanaf april voor twee maanden onder strikte opsluiting geplaatst, terwijl 600.000 inwoners besmet zijn geraakt. Velen van hen zijn overgebracht naar quarantainecentra. Nu verspreidt de Omicron-variant zich daar heel snel.

Chen Erzin, een lid van de COVID-19-expertraad van Shanghai, zei ook dat zijn ziekenhuis 1.600 spoedgevallen per dag ontving – twee keer zoveel als voordat de beperkingen werden opgeheven – 80% voor COVID-19-patiënten. volgens hem, Dagelijks komen er meer dan 100 ambulances aan in het ziekenhuis.De helft van de ER-patiënten is ouder dan 65 jaar en loopt daarom een ​​hoger risico.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Van nul covid tot het plotseling opheffen van beperkingen, drie jaar plotseling gezondheidsbeheer door China

In andere grote Chinese steden, zoals Beijing en Tianjin (noorden), Chongqing (zuidwesten) en Canton (zuiden), menen gezondheidsautoriteiten dat de piek al voorbij is. Maar deze golf van Covid-19 in grote steden zal naar verwachting binnenkort de plattelandsgebieden van China bereiken, waar minder gezondheidsdiensten worden verleend.

Op het platteland wordt een sterke toename verwacht

Met miljoenen inwoners die vanaf 21 januari terugkeren naar hun thuisland om het nieuwe maanjaar te vieren, werd deze verwachte sterke toename op het platteland erkend, erkende Jiao Yahui, een hoge ambtenaar van de NHC, maandag in een interview met de staatsomroep CCTV. ‘Kolossale uitdaging’.

“Onze grootste zorg is dat de afgelopen drie jaar niemand is teruggekeerd naar hun provincie om het nieuwe maanjaar te vieren, maar dit jaar is het eindelijk mogelijk. Als gevolg hiervan kan er een heropleving zijn van de uitstapjes van stedelingen naar het platteland om familieleden te bezoeken, wat onze bezorgdheid over de uitbraak op het platteland oproept.”

Ze erkende ook dat de spoedeisende hulpafdelingen van ziekenhuizen onder druk stonden en beloofde dat de autoriteiten de middelen zouden coördineren om patiënten in afgelegen gebieden te kunnen behandelen.

READ  Met recessie bedreigd, Boris Johnson "vermist" (in Slovenië)

De wereld met Agence France-Presse