Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Begrafenis Elizabeth II: Charles III doet belangrijke aankondiging

Begrafenis Elizabeth II: Charles III doet belangrijke aankondiging

Charles III, ooit koning, deed een zeer grote aankondiging aan zijn Britse onderdanen die afgelopen donderdag vermist waren geraakt bij de verdwijning van Elizabeth II. uitleg.

Aanstaande zaterdag 10 september zijn camera’s over de hele wereld getraind Karel III om zijn gevangenneming te vereeuwigen In St James’s Palace, niet ver van Buckingham Palace. Deze historische gebeurtenis komt na de verdwijning van zijn moeder, Elizabeth II, afgelopen donderdag aan het eind van de dag op 96-jarige leeftijd. Omringd door een deel van zijn familie en de Britse politieke klasse, werd de nieuwe heerser, 73, kort voor het middaguur officieel tot koning benoemd. Kort daarna sprak hij de Privy Council voor het eerst als koning toe, in het bijzonder als eerbetoon nogmaals aan zijn ‘geliefde’ moeder. tegenHarles III kondigde ook aan dat de begrafenisdag van Elizabeth II een feestdag zal zijn, zonder te bevestigen dat het maandag 19 september zal zijn. Ze claimt ook veel geruchten achter de schermen in de media en zelfs op sociale media. Daarna voegde hij zich bij Buckingham Palace onder een daverend applaus.

Het hoeft niet te verbazen dat de kroon vanmorgen op de schedel van Charles III ontbrak. Het protocol voorziet in een kroningsceremonie in Westminster Abbey op een nog onbekende datum. Ter herinnering: Elizabeth II werd op 2 juni 1953 gekroond, meer dan een jaar nadat ze op 8 februari 1952 de troon besteeg, een gebeurtenis die destijds overigens in “eurovisie” werd uitgebeeld. De koninklijke familie kondigde aan dat ze zullen rouwen tot de zevende dag na de begrafenis van Philip Mountbatten, bijgenaamd “Lilibet” in beslotenheid. De uitvaartdatum zal te zijner tijd worden bevestigd. Dat zegt een recent persbericht van Buckingham Palace. Ondertussen heeft Karel III dit weekend een drukke agenda. Vanmiddag werd hij op zijn kantoor ontvangen door premier Liz Truss en een aantal leden van de regering en oppositieleiders. dag in Schotland toen zijn moeder overleed, zal hij op 11 september de eerste mis bijwonen in de St Giles’ Cathedral in Edinburgh.

READ  Florent Bagni onthult hoe hij in The Voice over zijn kanker hoorde, hartverscheurende geheimen!

Karel III krijgt de komende weken geen seconde voor zichzelf

Als hij de exacte datum van de begrafenis van Elizabeth II niet onthult, Karel III Hij kent zijn schema voor die dag al. Nadat hij de Big Ben om 9.00 uur heeft horen rinkelen, zal hij deelnemen aan het feest in Westminster Abbey, waar niet minder dan 2.000 gasten zullen samenkomen. De kist zal om 11.00 uur aankomen bij het achthonderd jaar oude gebouw. De begrafenis kon dan officieel beginnen onder toezicht van de aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby. Aan het einde van de ceremonie zal de sarcofaag van de koningin een processie tonen naar Windsor, een route van 37 kilometer. Bij het bereiken van zijn bestemming zal hij worden neergelaten in de koninklijke crypte van de St. George’s Chapel waar de echtgenoot en voorouders van Elizabeth II liggen. Karel III zou nog enkele maanden wachten voordat hij de eed aflegde in Westminster Abbey en de zegen van de aartsbisschop, zijn misdadiger en zijn verzet zou ontvangen. Het is aan Justin Welby om de kroon van St. Edward op zijn hoofd te zetten. Karel III van zijn kant zal een zware taak zijn Serveer met oprechtheid en liefde ” Verenigd koninkrijk.