Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bayrou roept de regering op om “een discussie te openen” over de beoogde verhoging

Bayrou roept de regering op om “een discussie te openen” over de beoogde verhoging

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

Drie dagen nadat minister van Financiën Bruno Le Maire een belastingverhoging categorisch heeft afgewezen, roept het hoofd van de MDM op tot een debat tussen de regering en parlementariërs.

Maandag riep Francois Bayrou de regering en parlementariërs op om te praten over een gerichte belastingverhoging, zoals de MDM al enkele jaren eist en die minister van Financiën Bruno Le Maire categorisch afwijst.

“Er kan een discussie worden geopend. De minister van Economie en Financiën bereidt de begroting voor volgend jaar voor (…) Het is goed voor de regering en parlementariërs om rond de tafel te zitten en vrijuit te verkennen.Dat zei hij tegen RTL, toen hem werd gevraagd naar de mogelijke aankondiging dinsdag door het Nationaal Instituut voor Statistiek en Economie van een overheidstekort in 2023 dat veel hoger zou zijn dan de aanvankelijk geplande 4,9% (van het bbp).

“vierkant de cirkel”

In antwoord op een vraag over de opmerkingen van Yael Brown-Pivett, voorzitter van de Nationale Vergadering, die de mogelijkheid noemde om belastingen te heffen op bedrijven die “Superwinsten” Of giet “overwinsten”François Bayrou gaf aan dat de modem aan de Nationale Assemblee was voorgesteld “We onderzoeken dit pad al enkele jaren boven het budget.”. “Als er maatregelen zijn om het evenwicht te herstellen, moeten deze gericht zijn op degenen die over de grootste middelen beschikken, inclusief de meeste middelen afhankelijk van de crisis, zonder het imago van Frankrijk te schenden dat het land in staat stelt investeerders aan te trekken.”Hij pleitte en erkende dat dit een probleem was “vierkant de cirkel”.

François Bayrou gaf aan dat hij tegen de nieuwe hervorming van de werkloosheidsverzekering is, die tot doel heeft de duur van de compensatie te verkorten, zoals de regering beoogt. Ik denk niet dat de hoofdoorzaak van de werkloosheid de werklozen zijn, vooral omdat een aantal van hen in de loop van de tijd hun vaardigheden op het gebied van werk hebben verloren. “Dus moeten we het repareren.”heersen.

READ  Pannier-Runacher kondigt in 2023 steun aan voor corporate 'part of the bill'