Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bars en restaurants gaan weer open in Nederland

Den Haag (Reuters) – Bars, restaurants en theaters in Nederland gaan woensdag weer open, zo maakte premier Mark Rutte bekend, een nieuwe stap in de definitie van het land ondanks een recordstijging van nieuwe vervuiling door het coronavirus.

Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers zei dat de versoepeling van deze gezondheidsbeperkingen door experts die de regering mede adviseerden mogelijk werd geacht, omdat het aantal ziekenhuisopnames als gevolg van de verspreiding van de omigran-variant van het coronavirus lager was dan verwacht.

“We nemen vandaag een risico en daar moeten we duidelijk over zijn”, zei Mark Rudd op een persconferentie op televisie.

Bars, restaurants en theaters zijn vanaf half december gesloten en zijn open van 05:00 tot 22:00 uur, met inachtneming van de regels van lage efficiëntie en sociale uitsluiting. Sportevenementen, dierentuinen, musea en pretparken verwelkomen het publiek.

Bij de ingang van deze plaatsen wordt een gezondheidspas gevraagd.

De uitsluiting die vorige maand door de regering werd opgelegd, leidde tot wijdverbreide protesten in de hoofdstad Amsterdam, toen de publieke opinie steeds ongunstiger werd om strikte gezondheidsmaatregelen te handhaven.

Eerder deze maand gingen scholen en niet-essentiële bedrijven weer open op 10 en 15 januari.

Vertegenwoordigers van gezondheidsexperts en lokale autoriteiten brachten maandag een gunstig advies uit aan het einde van de zware gevangenisstraf, waarbij ze schatten dat het grootste deel van de omgron-variant van het land “een minder ernstig ziektebeeld geeft” dan de delta-variant die de golf veroorzaakte. Vorige infectie.

(Rapportage door Stephanie van den Berg en Toby Sterling; Franse uitgave onder redactie van Diana Montia en Jean Derzian, Plantin Honald en Nicholas Delame)

READ  Al snel trouwde een koning of koningin met een man van hetzelfde geslacht!