Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Back-to-back vertrekken, geruchten, halfstok fans… Wat gebeurt er in Europa 1?

“Ik vraag me af of ik ook niet wegga…”, fluisterde The Voice of Europe 1, die verzekerd was van voortzetting in september. Hoewel het seizoen op 2 juli afloopt, gaat niets goed in het gebouw aan de Rue des Cévennes, in het 15e arrondissement van Parijs. Vertrektijden nemen toe, en niet per se wenselijk.

Eerste Julien Boger En dat kondigde zondag aan de Parijzenaars de release van de dia aan van zes uur ’s avonds tot acht uur ’s avonds. Toen zei Pascal Clark, die het nieuws op Twitter brak, “niet verrassend maar helaas”, en vooral “zonder opgaaf van reden”. En zoals we op donderdag 3 juni schreven, Anne Romanov Begin deze week kreeg ze bericht van het einde van haar show.

Constance Benke, beschermheer van de radio, antwoordt: “Vandaag is er een dubbele weddenschap. We moeten een systeem van terugkeer invoeren tot de presidentsverkiezingen dankzij een sterk en bevoorrecht netwerk, maar ook rationalisatie van de kosten. Om het nog erger te maken, we hebben momenteel een ongelijkheid met inkomens die nog verergerd zijn door de crisis.” Voor de leider doemt er geen controverse op over de overledenen.

Julian Bogers? Het was, naar eigen zeggen, Hij wijdt zich aan de 13 Uren van Frankrijk 2. Pascal Clark die elke zondag “En balade avec” organiseerde? De economische cijfers van het weekend waren slecht: weinig publiciteit, weinig publiek. Het is dus zijn presentatie die stopt. Aan Anne Romanoff ‘helaas’, legt de voorzitter van Lagardère News uit, nadat ze moest opgeven ‘voelt het goed’.

Ze verdedigt zichzelf “Ik kijk naar elk programma en zijn potentieel, ook economisch, op middellange en lange termijn.” Worden er andere stations verwacht? “Er zijn onderhandelingen gaande, zoals bij alle radiostations”, zegt Constance Pinky. Maar er zullen zeker meer vertrekken zijn, ja. “

READ  Sidney Sweeney is zo geloofwaardig als klokkenluider dat de thriller aanvoelt als een documentaire

Matthew Biljart in de hot seat

Volgens onze informatie lopen veel animators gevaar. Te beginnen met Matthew Billiard, de ochtendman uit Europa 1 voor drie jaar, hij is duidelijk in de hot seat. “Ik hoorde dat zijn vertrek was bezegeld en dat hij het aan de teams zou aankondigen … dit zijn ze” nep nieuws. Er wordt niets aan gedaan, verzekert de beheerder. Met Mathieu bespreken we de toekomst. En maak je geen zorgen: als hij deze week afwezig is, is dat vanwege een lange vakantie gepland, maar achter de schermen denken sommigen al aan Sonia Mabrouk of Lawrence Ferrari om hem op te volgen, of zelfs een gezamenlijke uitzending van de ochtendkrant CNews, Vincent Polloré Nieuwskanaal, nu de grootste aandeelhouder van de Lagardère Group.

Matthew Belliard nam drie jaar geleden de ochtendteugels bij Europe 1 over. Kappa Pictures / Simic Boys

Patrick Cohen, vandaag in de lucht van 12.30 tot 13.00 uur, of Olivier Delacroix, die voor gratis lucht zorgt, lopen ook gevaar. Net als Melanie Gomez en Jimmy Muhammad is No Date bedoeld om te verdwijnen. “Het is een grondige reiniging, betreurt de gastheer. We weten niet wie er zal blijven… of zelfs of er mensen zullen blijven.”

Sommige stemmen waren uitgelogd, zoals Eva Roque. Hij doceerde negen jaar op verschillende shows, die twee jaar lang hoorde dat Philip Vandel besloot het station te verlaten. Voor zover we weten, zal het deze zomer samen met France Inter een ‘Summer Like Never Before’ organiseren, van 9.00 tot 10.00 uur gedurende de maand augustus.

READ  Angelina Jolie deelt op Instagram een ​​bericht van een jong Afghaans meisje

verontrustende geheime nummers

Achter deze vele veranderingen in het netwerk zien sommigen een schaduw Vincent Bollor Welk effect zal het netwerk voor komend schooljaar beïnvloeden. “De personages zijn gegarandeerd op het Benqué-netwerk. Maar niets is zeker met Bolloré…”, schatte een concurrent. “Helemaal niet”, antwoordt de huidige manager. De gemaakte keuzes zijn die van Arnaud Lagardère. Ik discussieer met hem en met niemand anders. Tot nu toe zijn de wetten niet veranderd. Er zal eind juni een openbare bijeenkomst zijn met de contributiewijziging, maar er is absoluut geen inmenging van CNews. “

Audionotatie. CNews: Hoe de overwinning van Vincent Bolloré eindigde

Zeker omdat het motief van het management ook aan de zijkant van de hoorzittingen te vinden is. De laatst bereikte tussenliggende en geheime nummers zijn zorgwekkend. Europa 1 wordt gecrediteerd met minder dan 2,5 miljoen dagelijkse luisteraars, Flirten met dieptepunten. “Natuurlijk zijn in deze context veranderingen nodig en het erkent het karakter van het station. Maar het blijft brutaal en vooral op het laatste moment.”

Maar in deze zee van onzekerheid zijn er maar weinig garanties. Zo zal Christoph Hondelatte zijn verhalen blijven vertellen in “Hondelatte tell”, dat sinds 2016 in de lucht is. “Historically Yours”, gemodereerd door Stefan Bern en Matthew Noel Sinds het begin van het laatste schooljaar. Maar de transferperiode is in volle gang…