Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Avondklok ingesteld in Reunion vanaf 1 januari

wijzen naar “risico op verzadiging” Van de ziekenhuizen van het eiland, gouverneur van Réunion Aangekondigd op woensdag 29 december, legde een avondklok op het eiland, tussen 21.00 uur en 05.00 uur, tussen 1is aan het zijn en 23 januari. “Alleen mensen met een dwingende reden mogen tijdens de avondklok reizenzei Jack Pelant. Bij elke reis moet u een uitreiscertificaat, bewijs en identiteitsbewijs meenemen. “

De gouverneur kondigde ook een verbod aan op bijeenkomsten op openbare plaatsen en besloten bijeenkomsten in dorpshuizen en het opnieuw instellen van normen in instellingen die open zijn voor het publiek. Restaurants, bars, bioscopen, concertzalen, musea, bibliotheken en sportinstellingen worden onderworpen aan een schaal van 75% van hun maximale capaciteit. Tafels zijn beperkt tot zes personen in bars en restaurants.

Deze beperkingen hebben echter geen betrekking op politieke bijeenkomsten of de beoefening van aanbidding die door de grondwet wordt beschermd. Ze worden toegevoegd aan de regels die gelden voor het hele nationale grondgebied en de regels die al op het eiland zijn ingevoerd, zoals de verplichting om op alle openbare plaatsen een masker te dragen.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Covid-19: geconfronteerd met de Omicron-variant, versterkt het eiland Reunion zijn grenscontroles

bloeddruk in het ziekenhuis

“We moeten werken aan het beteugelen van de versnelde verspreiding van het virus op het eiland sinds het begin van de week”Dat legde de gouverneur uit tijdens een persconferentie. “Situatie is weer zorgwekkend zoals in augustus”, bevestigd. Het besmettingspercentage op het eiland is 740 gevallen per 100.000 inwoners, het hoogste percentage sinds het begin van de crisis. Er zijn gemiddeld 700 gevallen per dag.

READ  'COP26 zal niet veel veranderen'

“We hebben het nu over ziekenhuisstress en druk op medische en levensondersteunende diensten”De heer Pelant voegde eraan toe en legde uit dat van de 89 herstelbedden, 84 dinsdag bezet waren, waaronder 37 door Covid-19-patiënten.

Lees ook Covid-19: Wat te onthouden van de advertenties van Jean Castix en Olivier Veran

Deze advertentie volgtToespraak van premier Jan Castex, maandag, die de noodtoestand heeft uitgeroepen op het eiland Réunion en de uitbreiding ervan naar Martinique, gezien de extreem verslechterende situatie in deze twee regio’s.

de wetenschapper