Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Australië wordt in meerdere havens geconfronteerd met een ‘groot cyberveiligheidsincident’

Australië wordt in meerdere havens geconfronteerd met een ‘groot cyberveiligheidsincident’

De Australische regering maakte zaterdag 11 november bekend dat het cyberveiligheidsincident heeft plaatsgevonden ” Belangrijk “ Het trof verschillende havens in het land die worden geëxploiteerd door de DP World Australia-groep. De regering coördineert de reactie op A “Groot cyberveiligheidsincident treft verschillende Australische havens” Hij werkt samen met de operator om “Het meten van impact”Dat heeft de Australische minister van Binnenlandse Zaken gezegd Claire O’Neill Op X (voorheen Twitter).

Het Australian Cyber ​​Security Centre adviseert de havenexploitant en de havenexploitant “Biedt technische assistentie”Nationale Cybersecurity Coördinator, Darren Goldie, uitgelegd in “De storing zal waarschijnlijk enkele dagen duren en zal gevolgen hebben voor het goederenverkeer van en naar het land.”.

Volgens Bloomberg heeft de Australische uitvoerende macht zaterdag een crisisvergadering belegd om haar reactie op de hack te coördineren, die vrijdag werd ontdekt en DP World ertoe aanzette de toegang tot vier van de grootste havens van Australië te beperken. De heer Goldie zei dat de agentschappen zondag opnieuw bijeen zouden komen en met het bedrijf zouden samenwerken om de activiteiten te hervatten.

De sluiting van havens in Sydney, Melbourne, Brisbane en Fremantle dreigt de toeleveringsketens te verzwakken, die nog niet volledig zijn hersteld van de gevolgen van de pandemie. Deze verstoring komt op een moment dat de activiteiten van DP World al worden getroffen door de aanhoudende staking georganiseerd door de Australian Maritime Union, over betere lonen en arbeidsomstandigheden.

Herhaalde aanvallen

Darren Goldie zei dat de Australische federale politie een onderzoek had geopend. De coördinator, een voormalige functionaris van de Australische luchtmacht, werd afgelopen juli aangesteld als reactie op verschillende cyberaanvallen in het land.

READ  Groot aantal doden gevreesd in Florida

Iets meer dan een jaar geleden werden de persoonlijke gegevens van meer dan negen miljoen klanten van Optus, een van de grootste telecommunicatiebedrijven van Australië, gestolen tijdens een cyberaanval. Vorige week kreeg dezelfde operator te maken met een grote storing, waarvan de oorzaken nog onduidelijk zijn.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Cyberveiligheid: Frankrijk op initiatief van een nieuwe tekst over “offensieve” commerciële software

De wereld met Agence France-Presse