Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Australië vierde het nieuwe jaar ondanks de pandemie, Vladimir Poetin verdedigt zijn record

Een nieuw jaar gemarkeerd door Covid-19, het is nog steeds overal

Vieringen geannuleerd of zwaar ingekaderd: de wereld bereidt zich voor op het derde jaar van een pandemie als infecties uitbarsten, maar er verschijnen verlegen tekenen van hoop.

Meer dan 5,4 miljoen mensen zijn overleden sinds het virus in december 2019 in China werd ontdekt. ​​Er zijn talloze mensen besmet. Veroorzaakte de opkomst van een bijzonder besmettelijke variant Omicron aan het einde van het jaar miljoen dagelijkse gevallen Voor de eerste keer.

Frankrijk werd donderdagavond het laatste land dat Omicron . aankondigde Nu bevindt de meerderheid zich op hun grondgebied, na één « Significante vooruitgang “ virus van de afgelopen dagen.

Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en zelfs Australië, dat lange tijd immuun is geweest voor de pandemie, breken records voor nieuwe gevallen.

Desalniettemin biedt de distributie van vaccins aan ongeveer 60% van de wereldbevolking een sprankje hoop, hoewel sommige arme landen er nog steeds beperkte toegang toe hebben en een deel van de bevolking nog steeds terughoudend is om dit te doen.

Van Seoul tot San Francisco zijn de nieuwjaarsvieringen opnieuw afgelast of ingekort. Maar die in Rio de Janeiro zijn bewaard gebleven, die gewoonlijk 3 miljoen mensen verzamelen op het strand van Copacabana. Net als in Times Square, New York, zullen officiële evenementen worden teruggeschroefd, maar er kan nog steeds drukte worden verwacht. Sydney, de grootste stad van Australië, hield ook een vuurwerkshow.

READ  Aankondiging van een uitbarsting van een vulkaan bij Nyiragongo was een 'vals alarm'