Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Astronauten melden scheuren aan boord van het ruimtestation

Terwijl het internationale ruimtestation momenteel zes mensen aan boord herbergt, heeft een Russische kosmonaut gemeld dat er scheuren in de romp van de Zarya-module zijn gevonden.

408 kilometer boven ons hoofd Internationaal Ruimtestation (ISS) wordt geconfronteerd met een ernstig probleem. De hoofdingenieur van het Russische Energia, Vladimir Solovyov, vertelde aan persbureau Reuters dat er scheuren waren gevonden aan boord van het Zarya-voertuig. De laatste is de eerste structuur die de ruimte in wordt gestuurd als onderdeel van Het internationale ruimtestation bouwen, in 1998.

Wat zijn de gevaren van het ruimtestation?

Terwijl de werken anders zijn onderhoud realiseerde Aan boord van het internationale ruimtestation om te versterken de hoop op levenStationsapparatuur is verouderd. Scheuren die door ISS-bewoners worden blootgelegd, kunnen groter worden en veiligheidsproblemen veroorzaken voor bewoners astronauten aan boord. Solovyov zei niet of er een luchtlek was gevonden. ” Dit resultaat is zeer slecht en voorspelt een mogelijke uitzetting van de scheuren in de tijd. “, hij voegde toe.

Tijdens de vorige maand had het station al twee ernstige gevallen ondervonden tijdens Docking unit Nauka van de structuur, waardoor het internationale ruimtestation door een storing is gaan draaien. Het Russische ruimteagentschap Roscosmos heeft een afname van het aantal vliegtuigen geconstateerd de druk In de ster eenheidvanwege mogelijke luchtlekkage.

Er is geen aankondiging gedaan met betrekking tot Precisie Van dit probleem, dat een punt van zorg kan zijn. Het ruimtestation zal officieel naar verwachting tot 2024 operationeel zijn, maar veel organisaties zoalsDit is geweldigOf NASA of Roscosmos kondigden hun voornemen aan om hun aanwezigheid op het internationale ruimtestation uit te breiden.

READ  Hier is een alternatief voor Chrome op Chromebooks

Waar kwam het luchtlek dat op het ruimtestation werd gedetecteerd vandaan?

In september 2019 werd een luchtlek in het ruimtestation gemeten zonder de verschillende bemanningen die er sindsdien in zijn geslaagd de bron te lokaliseren. Het verspillingspercentage is echter te laag om ze in gevaar te brengen! Afgelopen weekend werden astronauten voor de tweede keer in een eenheid geboekt om te proberen het te lokaliseren. Bijna gevonden!

Artikel door Remy DecorGeplaatst op 30 september 2020

Meer dan een jaar lekte lucht aan boord Internationaal Ruimtestation Earth-watchers maken zich zorgen die, ondanks de hulp van de astronauten aan boord, nog steeds niet hebben kunnen achterhalen waar het vandaan kwam! Dit luchtlek, dat al enkele weken wordt onderzocht, vormt geen direct gevaar voor de bemanning. De mate van luchtverlies is niet hoog genoeg om NASA zorgen te maken en vormt geen enkel gezondheidsrisico voor de astronauten aan boord. complexe baan.

In september 2020 werd . uitgebracht Snelheid Luchtlekkage nam 2,5 keer toe tot 1,4 Kg binnen 24 uur! Een sinds september 2019 ongekende situatie dwong grondfunctionarissen bij NASA en Roscosmos opnieuw om de bemanning te beperken tot de Russische Zvezda-module om te zoeken naar de locatie vanwaar het lek zou komen, net als in augustus 2020. Hiervoor eindelijk de luchtsluizen tussen alle orbitale complexe eenheden waren gesloten, zodat missiewaarnemers opnieuw kunnen observeren Luchtdruk in elke eenheid.

Is het lek in de Zvezda-unit gelokaliseerd?

Maandagavond maakte NASA de bemanning wakker om de exacte locatie van het luchtlek te bepalen. Vanaf de grond isoleerde analyse van de gegevens van de eenheden die ‘s nachts werden getest, de leklocatie in het hoofdwerkgebied van de Zvezda-service-eenheid. Zoals uitgelegd door NASA, sloot de bemanning de luiken één voor één tussen de achterste en voorste secties van de Zvezda en de Zvezda-banen naar de Pirs- en Poisk-modules, terwijl ze de ultrasone lekdetector gebruikten.

READ  FIFA 22 wordt op 1 oktober uitgebracht, met voorkeur voor Stadia op pc - tellerrapport

Drukmetingen werden ‘s nachts uitgevoerd om te proberen de bron van dit verlies te isoleren. Helaas was de omvang van het ‘s nachts geconstateerde lek toe te schrijven aan een tijdelijke temperatuurverandering aan boord van het station, waarbij de totale lekkage onveranderd bleef.

Daarom zijn er studies aan de gang om te proberen de exacte bron van het lek te lokaliseren. Deze moeilijkheid om zo’n minimale luchtlekkage te vinden, kan worden verklaard door veroudering en storing van het stationZegel die zich in de loop der jaren zou hebben gevormd. Zarya, de eerste eenheid van het ISS, werd in november 1998 gelanceerd door A draagraket proton!

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?