Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

AstraZeneca en Janssen Vaccins: waarom Frankrijk het risico loopt te veel doses op voorraad te hebben

“In de huidige golf van infecties is het belangrijk om zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen te vaccineren.” Dat zei het hoofd van gezondheid in de Berlijnse senaat, Dilek Kalaisi, Rechtvaardigt de opening aan het einde Vaccinatie met AstraZeneca is voor alle volwassenen, niet alleen voor volwassenen van 60 jaar of ouder, zoals Duitsland eind maart besloot. Andere provincies, waaronder Saksen en Beieren, maakten deze week dezelfde keuze.

In Frankrijk is zoiets niet gepland. Naar aanleiding van een vraag over dit onderwerp donderdag tijdens de regeringspersconferentie gaf Olivier Ferrand aan dat deze vraag uitgebreid wordt Vaccineer AstraZeneca niet Degenen onder de 55 “komen op dit moment niet opdagen”. Zelfde antwoord Op dit moment geldig voor JanssenDat werkt volgens hetzelfde principe en lijkt hetzelfde risico te hebben op het ontwikkelen van een zeer zeldzame bloedstolsel, zelfs als HAS zijn aanbevelingen nog niet heeft bijgewerkt. Maar door deze streak te behouden en te behouden, zou Frankrijk het risico lopen eind juni met honderdduizenden of zelfs miljoenen vaccins in handen te komen.

Genoeg om eind juni bijna 14 miljoen mensen te vaccineren

Laten we de rekenmachine eruit halen. Eind juni moeten 7,9 miljoen doses Janssen worden afgeleverd – zaterdag beginnen de eerste injecties. Aangezien dit vaccin slechts één enkele dosis vereist, zou dit in deze periode waarschijnlijk 7,9 miljoen mensen in aanmerking komen voor vaccinatie.

Wat betreft AstraZeneca: door de leveringen toe te voegen die gepland waren in mei en juni tijdens de laatste week van april, plus een miljoen nog niet gebruikte doses, vonden we ongeveer 8,6 miljoen vaccins. We moeten 3 miljoen aftrekken, wat neerkomt op 3 miljoen Eerste vaccinatie ouder dan 55 jaar Degenen die hun tweede dosis in de komende dagen of weken zullen krijgen (deze campagne begon op 6 februari en het aanbevolen interval tussen de twee injecties is 12 weken). Zo zijn er eind juni ongeveer 5,6 miljoen doses beschikbaar voor de eerste injectie.

READ  De prijzen van de voordeelkaarten gaan binnenkort omhoog

7,9 + 5,6, wat betekent dat 13,5 miljoen mensen minstens 55 jaar oud zijn en de eerste dosis van het vaccin zouden moeten kunnen krijgen. Iets lager door verliezen af ​​te trekken, klein maar onvermijdelijk. Inmiddels zijn ongeveer 11 miljoen mensen in deze leeftijdsgroep helemaal niet ingeënt, zei Jan Castex donderdag. De leeftijdsgroep 55-59 komt niet voor in de gegevens van Public Health France, maar we weten wel dat bijna 8 miljoen van de 60-plussers en 7 miljoen van de 50-60-jarigen nog niet “gebeten” zijn.

Tegenzin van sommigen

11 is al ruim onder de 13,5 miljoen. Om nog maar te zwijgen, een deel van deze oudere bevolking zou nog steeds aarzelen om zich te laten vaccineren. Enerzijds leiden Pfizer en Moderna nog steeds de 55-plussers. “Van alle 55-plussers die we hebben gecontacteerd, wil ongeveer een derde geen AstraZeneca en tussen de 5 en 10% wil helemaal geen vaccinaties”, merkt Villeneuve-d’Ascq huisarts Jonathan Favre op.

Naast het zeer zeldzame risico op een beroerte, wijst hij er ook op dat “steeds meer mensen een vaccinatiepaspoort willen hebben om op vakantie te gaan”. Om een ​​volledige vaccinatie met AstraZeneca te krijgen, duurt het echter twaalf weken (tijd tussen de twee doses). Dus degenen die voor het eerst gebeten zijn, moeten nu wachten tot eind juli om te kunnen profiteren van het volledige vaccinatiebewijs. “Patiënten tellen constant mee wanneer ze volledig worden gevaccineerd. Dit is bijna de belangrijkste reden tegen AstraZeneca. Dit verhaal over het vaccinpaspoort keert zich tegen hem, ”zei rechter Jonathan Favre.

Tegen deze achtergrond wordt verwacht dat Frankrijk aan het einde van de eerste helft van het jaar over zeer grote doses AstraZeneca en Janssen beschikt. Net als andere artsen pleit deze arts voor de formalisering van de mogelijkheid om ten minste één van deze twee producten toe te dienen aan personen onder de 55 jaar, in sommige gevallen met toestemming van de patiënt. Een dergelijke exacte drempel is niet unaniem wetenschappelijk vastgesteld. Duitsland Ze koos 60 jaar en het Verenigd Koninkrijk 30 jaar Bijvoorbeeld voor AstraZeneca. Gisteren hebben we een 54-jarige en 7 maanden oude patiënt afgewezen alleen omdat we bang waren voor de medische en juridische gevolgen, ”zei hij.

READ  Hoge prijzen, verlies van producten... Gevolgen van verhitte onderhandelingen tussen merken en fabrikanten

Bereid je voor om indien nodig meerdere keren te worden gevaccineerd.

Olivier Ferrand zei: “Als Europese en / of nationale autoriteiten ons vertellen dat we AstraZeneca nu aan jongeren kunnen aanbieden, zullen we de aanbevelingen opvolgen.” Er zou dan nog steeds belangrijk overtuigend werk nodig zijn, want dit vaccin was beperkt tot minder dan 65 jaar, daarna opgeschort en daarna voor meer dan 55 jaar.

Als er niets verandert, rijst de vraag wat te doen met AstraZeneca en Janssen Overdoses. Sindsdien zal het meer voorkomen Ook het laatste schema voor projectoplevering 29,5 miljoen doses AstraZeneca en nog eens 22,1 miljoen doses Janssen in de tweede helft van 2021. Contracten met deze twee groepen mogen echter niet worden verlengd door de Europese Commissie.

Video. “Ik had er nooit aan gedacht om een ​​dosis AstraZeneca te doseren”: Doctor Hustle in video

“Het doel kan zijn om je eventueel meerdere keren voor te bereiden op vaccinatie, eind 2021 of begin 2022 voor een tweede campagne”, zegt een van de geïnterviewden. AstraZeneca-kolven zijn bijvoorbeeld zes maanden houdbaar in de koelkast. Het zou natuurlijk mogelijk zijn om de overdosis door te verkopen of zelfs aan andere landen te geven, vooral de minder ontwikkelde landen. AstraZeneca en Janssen hebben in ieder geval het voordeel dat ze flexibelere bewaarcondities vereisen en minder duur zijn dan RNA-boodschappervaccins, en Pfizer – Hij werd de pionier op het gebied van vaccinatie in Frankrijk – Het is modern.