Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Arctisch gebied: er zijn gigantische virussen in een meer


naar mij Op minder dan 800 kilometer van de Noordpool ligt het Epishelf-meer van Milne Fjord, een uniek zoetwatermeer dat bovenop ligt. Arctische Oceaan, alleen op zijn plaats gehouden door een laag ijs. Rapporten geven aan dat een meer is geïnfecteerd met ongebruikelijke “reuzenvirussen” leisteen. Onderzoekers van de Laval University in Quebec deden hun eerste onderzoek naar de overvloed aan virussen in dit meer.

het verre meer in hoog noordpoolgebied Het is alleen bereikbaar per helikopter, als het weer het toelaat. Het onderzoeksteam nam watermonsters en sequeneerde al het DNA dat in het water van het meer werd gevonden, waardoor ze de virussen en micro-organismen die erin aanwezig waren, konden identificeren.

Opwarming van de aarde beperkt onderzoekers

Door hun onderzoek hebben wetenschappers gemerkt dat deze grappige virussen, die in zoet water worden aangetroffen, microscopisch kleine algen aantasten die onder de toegestane limiet in zout water zitten. De details van dit ecosysteem blijven echter onduidelijk, aangezien de meeste van deze virussen alleen bekend zijn van delen van hun sequenties. Daarom weten wetenschappers in de meeste gevallen nog niet hoe virussen de microben beïnvloeden die hen infecteren of de virussen die in de microben leven.

Lees ookOpwarming van de aarde: ‘We moeten ons hele economische systeem veranderen’

Temperaturen lopen snel op Het beperkt de tijd die microbiologen hebben om een ​​nauwkeurig beeld te krijgen van de biodiversiteit. “De ijsplaat die het meer op zijn plaats houdt, verslechtert elk jaar en als het breekt, zal het meer overstromen” Arctische Oceaan zei een van de onderzoekers, Alexander Cooley.

READ  Grote prestatie: Google's AI-lab DeepMind lanceert een betrouwbaar model voor voorspelling van eiwitstructuur