Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Andrea Vendram (AG2R Citröen) wint Giro’s etappe 12

Andrea Vendram (AG2R Citröen) vertrok donderdag in de 12e etappe van de Giro in Bagno di Romagna. Crest Hamilton (DSM) en Gianluca Brambella (Trek-Segafredo) zijn respectievelijk tweede en derde. Dit is de eerste overwinning van de Italianen op een grote ronde en op een wereldtournee.

Na een etappe op de White Roads in Toscane op woensdag, keerden de ridders terug naar het bergplatform over een afstand van 212 kilometer tussen Siena en Bagno de Romagna. Peloton reisde in de Toscaanse regio, achtereenvolgens van vier beschermde kusten.

Geoffroy Bouchard verbetert zijn Azzura-shirt

Enkele kilometers vanaf de start ging de scheiding eindelijk van start, met zo’n vijftien passagiers, waaronder Geoffroy Bouchard (29, AG2R Citroën). De Fransen gingen voorop ter verdediging van de beste Azzurra klimshirts. De operatie slaagde, want hij haalde 45 punten door drie van de vier kusten in de leiding te passeren. Hij versterkte zijn voorsprong met 96 punten, voor Igan Bernal (Ineos Grenadier), die momenteel tweede staat in het bergklassement, met 48 punten.

Achteraan gingen de kandidaten in de aanval. Guilio Ciccone (Trek-Segafredo), achtste in het algemeen klassement, waagde zijn kans, gevolgd door teamgenoot Vicenzo Nepalees. Maar Egan Bernal (Ineos Grenadier) ging zelf op zoek naar het duo. De Colombiaan behoudt gemakkelijk zijn roze jasje, 45 seconden achter zijn nummer twee, Alexandre Vlasov (Astama Premier Tech).